Edellisissä teksteissä esittelimme Googlen sisältöverkoston. Puhuimme siitä, miten tavoitat kuluttajat verkossa käyttämällä asiayhteyteen perustuvaa kohdistustekniikkaa. Puhumme myös siitä, miten voit hallita kustannuksia ja miten joustavasti voit välittää viestisi käyttäjille tekstinä, kuvina tai videomainoksina.

Kuten aina, sinun täytyy tietää, miten mainoskampanjasi suoriutuvat eli saavatko ne aikaan voitollista myyntiä tai viittauksia. Sehän on tärkeintä. Tänään puhumme siitä, miten voit seurata ja käyttää tuloksia, jotka saat sisältöverkoston kampanjoista.

Tulosseuranta - Googlen sisältöverkoston myyntien ja viittausten seuranta

Jos haluat nopean ja helpon tavan seurata mainonnan tuottamia myyntejä ja viittauksia, harkitse tulosseurannan käyttämistä. Tämä on ilmainen työkalu, jonka avulla voit määrittää, milloin mainoksesi napsautus johtaa sivustossasi arvokkaaseen käyttäjän toimintaan, kuten ostoon, rekisteröitymiseen tai sähköpostikyselyyn. Kun otat tulosseurannan käyttöön tilissäsi, se ei seuraa ainoastaan Googlessa näytettäviä kampanjoita, vaan myös sisältösivustoihin kohdistettuja kampanjoita.

Tuloksenoptimointityökalu - AdWordsin hankintakohtaisten hintatarjousten työkalu

Kun olet ottanut tulosseurannan käyttöön, voit tutustua AdWordsin sijoitetun pääoman tuottoprosentin parantamiseen. Tuloksenoptimointityökalun eli ilmaisen AdWordsin tuloksiin perustuvan hinnoittelutyökalun avulla voit määrittää hankintakohtaisen hintatarjouksen, jonka haluat maksaa myynnistä tai viittauksesta. Tuloksenoptimointityökalu pyrkii keräämään enemmän tuloksia määrittämäsi budjetin rajoissa. Tuloksenoptimointityökalun on osoitettu lisäävän keskimääräisiä tuloksia 21 prosenttia ja laskevan keskimääräistä hankintakohtaista hintatarjousta jopa 14 prosenttia (Googlen sisäinen tutkimus vuonna 2009).

Tuloksenoptimointityökalu sijoittaa mainoksesi sellaisiin sisältöverkoston sivustoihin, jotka ovat olleet aikaisemmin tehokkaita sinulle ja muille samaan luokkaan kuuluville. Jos mainoksesi esimerkiksi tuottavat tuloksia sivustossa A, tuloksenoptimointityökalu saattaa määrittää napsautuskohtaisen hintatarjouksen tarpeeksi korkeaksi, jotta mainoksesi näkyy käyttäjille kyseisessä sivustossa. Jos mainoksesi taas ei tuota tuloksia sivustossa B, napsautuskohtaisia hintatarjouksia alennetaan niin, että mainoksesi ei näy sivustossa B silloin, kun se ei todennäköisesti tuota tulosta. Tällä tavalla säästyt napsautuksen kustannuksilta kyseisessä sivustossa ja voit käyttää budjettisi tuottoisampiin napsautuksiin.

Sijoittelun tehokkuusraportit - parhaiten toimivien sivustojen arvioiminen

Tulosseurannan avulla näet, miten paljon myyntejä ja viittauksia saat kustannuksiin nähden. Tuloksenoptimointityökalun avulla voit määrittää hintatarjouksen sen mukaan, miten arvokas myynti tai viittaus on yrityksellesi. Haluaisitko tietää myös, miten tehokas mainoksesi on sisältöverkoston eri sivustoissa?

Yksi ominaisuus lisää, joka auttaa sinua kohdistamaan ja hallitsemaan mainosbudjettiasi, on sijoittelun tehokkuusraportti. Tämä raportti tarjoaa asiayhteyden mukaan kohdistettujen kampanjoiden sivustokohtaisia tehokkuustietoja. Näet, missä osuvissa sivustoissa mainoksesi on näytetty, ja voit arvioida, miten napsautus, hinta ja tulokset vaihtelevat sivustosta toiseen URL-osoitteiden tasolla. Kun sijoittelun tehokkuusraporttia käytetään yhdessä Googlen tulosseurannan kanssa, siitä tulee tehokas työkalu, joka näyttää sinulle ne sivustot tai sijoittelut, joissa tavoitteesi täyttyvät, ja ne sivustot, joissa tehokkuutta täytyy parantaa.

Kun käytät sijoittelun tehokkuusraporttia, sinun on helppo optimoida sisältöverkostossa keräämiesi myyntien ja viittausten määrä. Kannattaa harkita esimerkiksi hintatarjousten korottamista, jotta mainoksesi näkyy sinun toimintasi kannalta tehokkaissa sivustoissa. Voit myös alentaa hintatarjouksia tai käyttää sivustojen ja luokkien poissulkemistyökalua minimoidaksesi mainoksen näkymisen mielestäsi vähemmän tehokkaissa sivustoissa.

Sinä päätät miten ja missä maksat!

Nämä hintatarjousten- ja kustannusten hallintatyökalut sekä seurantatyökalut auttavat sinua varmistamaan, että saat mainontasi kuluille mahdollisimman suuren tuoton ja parhaat tulokset.

Seuraavassa Googlen sisältöverkosto -sarjan tekstissä puhumme tähän mennessä käsitellyistä asioista sekä siitä, miten kaikki nämä elementit yhdistyvät kattavaksi sisältökampanjaksi, jossa käytetään kohdistettua, läpinäkyvää ja kustannustehokasta mainontaa. Kuulumisiin taas ensi kerralla!