Googlen sisältöverkosto -sarjan edellisissä teksteissä puhuimme eri tehtävistä ja toiminnoista, joita käyttäjät suorittavat verkossa, sekä siitä, miten asiayhteyteen kohdistuksen tekniikkamme auttaa sinua tavoittamaan osuvien sivustojen potentiaaliset asiakkaat. Tänään tarkastellaan sisältöverkoston mainonnan maksutavan hallintaa sekä yrityksesi sijoitetun pääoman tuottoprosenttia.

Joustava ja dynaaminen hinnoittelu

Kun käytät sisältöverkostoa, valitset aina itse, kuinka paljon maksat. Kun haluat suoria toimintoja, kuten napsautuksia ja tuloksia (esim. myynti tai viittaus), valitse napsautuskohtainen hinnoittelu ja maksa vain silloin, kun käyttäjät napsauttavat mainoksiasi. Jos sinulla on tuotemerkkisuuntautuneita tavoitteita, kuten mainosten näyttökertojen maksimoiminen tai tuotemerkkisi näkyvyyden parantaminen, valitse tuhannen näyttökerran hinnoittelu ja maksa jokaisesta mainoksesi saamasta tuhannesta näyttökerrasta. Määritettyäsi hintatarjouksen AdWordsin ainutlaatuinen hinnoittelujärjestelmä varmistaa, ettet koskaan maksa liikaa: kun voitat mainoshuutokaupan, hintatarjoustasi lasketaan automaattisesti niin, että se on enintään yhden sentin enemmän kuin vähimmäishinta, joka tarvitaan mainoksesi sijainnin säilyttämiseen sivulla.

Sisältöhinnoittelu

Yksi sisältöverkoston tärkeä hinnoitteluominaisuus on sisältöhinnoittelu. Sisältöhinnoittelun avulla voit valita eri hinnat, kun mainos näytetään sisältöverkoston sivulla (verrattuna mainoksen näyttämiseen Google.fi-sivulla). Jos huomaat, että saat parempia viittauksia sisältöverkostosta, voit käyttää sisältöhinnoittelua mainossijoitustesi siirtämiseen. Lisätietoja sisältöhinnoittelun käyttöönotosta löydät täältä.

Älykäs hinnoittelu

Vaikka et käyttäisi sisältöhinnoittelua, AdWordsin älykäs hinnoittelu -ominaisuus auttaa sinua silti saamaan parhaan tuoton rahoillesi. Googlen älykäs hinnoittelu laskee korkeimpia napsautuskohtaisia hintoja tietyillä sisältöverkoston sivuilla automaattisesti. Hintojen laskeminen perustuu siihen, millä todennäköisyydellä sivut johtavat tuloksiin tai viittauksiin. Jälleen kerran tämä merkitsee sitä, että järjestelmämme varmistaa, että mainosbudjettisi on kohdistettu niihin paikkoihin, joissa saavutat parhaan mahdollisen sijoitetun pääoman tuottoprosentin.

Valitset aina itse, kuinka paljon maksat!

Nämä hintatarjousten- ja kustannusten hallintatyökalut auttavat sinua varmistamaan, että saat mainontasi kuluille mahdollisimman suuren tuoton ja parhaat tulokset.

Seuraavassa Googlen sisältöverkosto -sarjan tekstissä puhumme siitä, miten joustavasti voit välittää viestisi käyttäjille tekstinä, kuvina tai videomainoksina.

Sillä välin, jos olet jo AdWords-mainostaja ja haluat tietää lisää mainosten näyttämisestä sisältöverkostossa, voit tutustua lisätietoihin napsauttamalla tästä. Jos et ole AdWords-mainostaja, mutta harkitset AdWordsin käyttämisen aloittamista, tutustu tähän linkkiin.

Pysy kuulolla ja nähdään ensi kerralla!