Sarjamme ensimmäisessä tekstissä puhuimme eri tehtävistä ja toiminnoista, joita käyttäjät tahtovat suorittaa verkossa. Mitä todennäköisimmin he eivät ainoastaan tee hakuja Googlessa, vaan myös selaavat ostossivustoja, lukevat uutisia ja ovat yhteydessä ystäviinsä verkon kautta.

Mainostamalla Googlen sisältöverkostossa saavutat mahdolliset asiakkaat, kun he selaavat aiheeseen liittyvää verkkomateriaalia. Katsotaanpa nyt, kuinka voit kohdistaa mainoksesi sisältöön ja saavuttaa oikeat käyttäjät oikeaan aikaan.

Kohdistaminen
Googlen sisältöverkosto muodostuu miljoonista sivustoista, jotka käsittävät kaikkea mahdollista tunnettujen merkkien julkaisuista pieniin erikoistuneisiin sivustoihin, kuten tiettyjä aiheita käsitteleviä blogeja tai keskustelupalstoja. Saat parhaat tulokset näyttämällä mainoksiasi ensisijaisesti käyttäjille, jotka todennäköisesti ovat kiinnostuneita tarjoamastasi tuotteesta tai palvelusta.

Googlen asiayhteyteen kohdistus näyttää mainoksesi automaattisesti sivustoissa, joissa on kannaltasi osuvaa sisältöä. Näin viestisi näkyy oikealle yleisölle oikeaan aikaan.

Miten se siis toimii?
Käymällä läpi verkossa olevia miljoonia sivuja Googlen asiayhteyteen kohdistus analysoi eri verkkosivujen sisällön ja selvittää kunkin sivun teeman. Sitten järjestelmämme tutkii mainosryhmissäsi olevia avainsanoja ja mainostekstejä ja yhdistää teemaltaan osuvimmat mainokset vastaaviin sivuihin, jolloin mainoksesi näkyvät aiheesta kiinnostuneille käyttäjille.
Jos esimerkiksi myyt digikameroita, järjestelmämme saattaa sijoittaa mainoksesi digikuvaustekniikan uutuuksista kertovan uutisen viereen. Tässä tapauksessa tiedät, että käyttäjä, joka on saapunut tälle verkkosivulle, on todennäköisesti kiinnostunut ostamaan sinulta.

Mitä tämä merkitsee sinulle?
Voit tarkistaa kunkin kampanjan asetuksista, että mainoksesi ovat mukana sisältöverkostossa. Kun olet mukana verkostossa, alamme automaattisesti näyttää mainoksiasi osuvimmissa sivustoissa tutkimalla salasanaluetteloitasi ja mainostekstejäsi. Jos tahdot hienosäätää kampanjoitasi ja saada vieläkin tarkemmin kohdistettuja tuloksia, toimi aivan samoin kuin optimoidessasi hakukampanjaa: varmista, että mainosryhmäsi keskittyvät yhteen teemaan.

Jos tahdot käyttää asiayhteyteen perustuvan kohdistuksen sijasta toista lähestymistapaa, voit käyttää sijoitteluun kohdistamista. Siinä valitset tiettyjä sivustoja tai sivustojen osioita, joissa haluat mainostesi näkyvän. Tämä kohdistustapa toimii parhaiten, jos tiedät tarkalleen, missä haluat mainostesi näkyvän, ja jos tavoitteenasi on pikemminkin tuotemerkin tunnetuksi tekeminen.

Olemme nyt käsitelleet loppuun kohdistamisen sisältöverkostossa. Seuraavalla kerralla perehdymme siihen, miten sisältöverkostossa voit varmistaa täyden hyödyn mainostukseen tehdystä sijoituksesta pitämällä kulut hallinnassa ja hallinnoimalla tarjouksia. Nähdään ensi kerralla!