Aiemmin olemme käsitelleet avainsanojen käytön perusteita, mainostekstien kirjoittamista ja kielellistä ja maantieteellistä kohdistamista. Aloittelijoille tai AdWordsin perusteiden kertausta tarvitseville mainostajille tarkoitetun sarjan neljännessä osassa keskitymme oikeisiin hintatarjouksiin ja budjettiin.

Napsautuskohtainen hinta (CPC)
on hinta, jonka maksat, kun kuluttaja napsauttaa mainostasi. Päiväbudjetti on budjetti, jonka olet valmis maksamaan päivässä (kampanjaa kohti). Päiväbudjetin laskennassa auttavat seuraavat nyrkkisäännöt:

· Katso verkkomarkkinointibudjettiasi yhden kuukauden ajalta ja jaa se 30 päivällä, esimerkiksi 300 euroa / 30 päivää = 10 euroa/päivä. Tämä on helppo tapa määrittää päiväbudjettisi, joka tässä tapauksessa on 10 euroa/päivä.
· Käytä Tilaisuudet-välilehteä analysoidaksesi budjettisi ja saadaksesi hintatarjousideoita esim. siihen, kuinka tasapainottaa kuluja ja liikennettä.

Näiden ehdotusten etuna on muun muassa se, että hallitset kulusi 100-prosenttisesti, koska et koskaan ylitä budjettiasi. Valitsemalla napsautuskohtaiset hintatarjoukset maksat vain jonkun napsauttaessa mainoksiasi, joten käytät rahaa vain asiakkaisiin, jotka todella ovat kiinnostuneita tuotteestasi/palvelustasi. Lisäksi sinä päätät, kuinka paljon haluat kuluttaa jokaista napsautusta kohti, ja samalla vähennämme napsautuksen todellista hintaa, joten maksat matalimman mahdollisen hinnan mainoksesi sijoittelusta sivulla. Voit jopa määrittää napsautuskohtaisen hintatarjouksen yksittäisille avainsanoille.

Toivomme, että nämä vinkit ovat hyödyllisiä, kun mainostat AdWordsissa. Lisätietoja ja neuvoja saat AdWords-aloitusoppaasta AdWords-ohjekeskuksessa. Muista myös tutustua tämän aloittelijoille tarkoitetun blogisarjan seuraavaan viestiin.


Kirjoittaja: Kristin Sarstedt – Inside AdWords -tiimi