Aloittelijoille tai AdWordsin perusteiden kertausta tarvitseville mainostajille tarkoitetun sarjan kolmannessa osassa käsittelemme, mitä on tärkeää ottaa huomioon mainoksen kohdistamisessa.

Oikealla kielellisellä ja maantieteellisellä kohdistamisella voit kohdistaa mainoksesi kampanjatasolla, jotta voit tavoittaa liiketoimintasi kannalta oleelliset asiakkaat. Niinpä olemme koonneet joitain nyrkkisääntöjä, joita on hyvä noudattaa.

· Suosittelemme keskittymään yhdessä kampanjassa vain yhteen kieleen, joka ei ole englanti, sekä englantiin. Tällä yhdellä kielellä tarkoitetaan esimerkiksi kieltä, jolla mainos on kirjoitettu ja jota puhutaan kohdemaassa. Englantia tarvitaan johtuen vakioselainasetuksista ja siitä, että ihmisillä on tapana tehdä hakuja google.comissa oman maansa selaimen sijaan.
· Seuraa aina maantieteellistä kohdistamistasi. Se on erittäin tärkeää, jos yrityksesi etsii paikallisia asiakkaita tietyllä alueella.

Kun noudatat ohjeita, saat seuraavia etuja:
· Kohdista vain niille osuville alueille, joilla haluat mainoksesi näkyvän.
· Kohdista mainoksesi sekä maailmanlaajuisesti että paikallisesti.
· Voit kohdistaa esimerkiksi englanninkielisille ihmisille Espanjassa.
· Voit valita kohdistettavan alueesi (paikallinen yritys).

Toivomme, että nämä neuvot ovat hyödyllisiä mainostaessasi AdWordsissa. Muista tutustua AdWords-aloitusoppaaseen AdWords-ohjekeskuksessa, josta löydät lisätietoja ja neuvoja. Muista myös tutustua tämän aloittelijoille tarkoitetun blogisarjan seuraavaan viestiin.

Tekijä: Kristin Sarstedt – Inside AdWords -tiimi