Kun löydämme jotain hienoa, ensimmäisenä tulee mieleen kertoa siitä muillekin. Miten muuten olisikaan mahdollista, että pandavauvan aivastusta on katsottu jo yli 56 miljoonaa kertaa? AdWords-raporteista tehtyjen havaintojen jakamisen pitäisi olla yhtä helppoa kuin YouTube-linkin lähettäminen. Niinpä olemmekin lisänneet Kampanjat-välilehteen uusia vaihtoehtoja tietojen segmentointia, ajastusta ja lähettämistä varten.

Kun napsautat tietotaulukoiden yläpuolella olevaa latauspainiketta, näet valikossa raporttien jakovaihtoehdot.Ensimmäiseksi raportti täytyy nimetä kuten raporttikeskuksessakin. Seuraavaksi voit lisätä segmenttejä, jotka paljastavat tehokkuuden eri mittasuhteet. Lisäämällä useita segmenttejä kerralla saat jaettua tilastotietosi vielä pienempiin osiin. Esimerkiksi, jos segmentoit kampanjat sekä laitteen että viikonpäivän mukaan, saat selville, minä päivinä asiakkaasi todennäköisimmin näkevät mainoksesi mobiililaitteessaan. Jokainen lisäämäsi segmentti näkyy ladattavassa raportissa omana sarakkeenaan.

Tässä vaiheessa on muutamia vaihtoehtoja. Voit ladata raporttisi haluamassasi muodossa (kuten .CSV- tai .PDF-tiedostona) ja toimittaa sen henkilökohtaisesti suosikkimarkkinoijallesi. Vaihtoehtoisesti voit lähettää tiedot suoraan sähköpostitse yhdelle tai useammalle sellaiselle käyttäjälle, jolla on tilisi raporttien käyttöoikeudet.

Lopuksi valitset, kuinka usein tämä raportti muodostetaan. Jos siis olet vaikkapa lisännyt suodattimen, joka näyttää avainsanaluettelostasi vain ne avainsanat, joihin sisältyy sana ilmainen, joista on aiheutunut yli 50 euron kulut, ja joiden tulosprosentti on alle 5 %, voit nyt saada viikoittain sähköpostitse raportin näiden avainsanojen tehokkuudesta. Kaikki Kampanjat-välilehdestä ladattavat raportit näkyvät Ohjauspaneeli ja kirjasto -alueella. Tätä uutta aluetta käytetään raporttien ja tiliä varten luomiesi omien ilmoitusten hallintaan.

Nämä muutokset ovat osa jatkuvaa pyrkimystämme helpottaa raporttien käyttöä. Toivomme, että nyt, kun Kampanjat-välilehdellä on enemmän tietoja ja tarkempiin tilastotietoihin pääsee helpommin käsiksi, kampanjan tehokkuuden eri mittasuhteiden tarkastelusta tulee yleinen tapa. Eihän sitä koskaan tiedä, kuinka monta pandavauvaa kampanjoissasi piileskelee...

Kirjoittaja: Devin Sandoz, Product Marketing & Kirsi - Inside AdWords-tiimi