Raporttikeskus on jo pitkään ollut paikka, josta löydät tarkkoja tietoja kampanjoidesi tehokkuudesta. Raporteista, jotka sisältävät mittasuhteita, kuten väestötilastollinen tehokkuus ja vuorokaudenaika, saat uusia tietoja sellaisten muuttujien kautta, jotka eivät ole käytettävissä Kampanjat-välilehdessä.

Raporttikeskuksen käytössä voi kuitenkin olla myös haittapuolia: Raporttien määrittäminen ja suorittaminen saattaa kestää jonkin aikaa. Lisäksi sinun täytyy siirtyä takaisin Kampanjat-välilehteen, kun haluat ryhtyä toimiin havaitsemiesi seikkojen pohjalta.

Pyrimme ratkaisemaan nämä ongelmat integroimalla tarkat tehokkuustiedot kampanjahallintaan entistä paremmin. Nyt sinun ei enää tarvitse suorittaa sijoittelun tehokkuusraporttia, vaan voit hallita automaattisia sijoitteluita Verkostot-välilehdessä. Hakuraportin suorittamisen sijasta voit lisäksi nyt käyttää Avainsanat-välilehden "Katso hakutermejä" -vaihtoehtoa, kun haluat tarkistaa, mitkä haut tuovat mainoksesi esiin.

Uusilla segmentointitoiminnoilla voit nyt myös ryhmitellä tietojasi suoraan kampanjanhallinnassa. Napsauta tilastojesi yläpuolelta olevaa Suodatus ja näkymät -valikkoa ja valitse sitten Ryhmittelyperuste. Näin voit tarkastella tietoja eri tarkkuustasoilla.
Käytettävissä olevat segmentointivaihtoehdot riippuvat siitä, tarkasteletko avainsanoja, mainosryhmiä vai kampanjoita. Jos tarkastelet kampanjoita, voit segmentoida tiedot hakutyypin mukaan. Jos tarkastelet kampanjoita tai mainosryhmiä, voit segmentoida tiedot verkoston mukaan. Näin voit nopeasti vertailla Google-sivustojen ja hakukumppanisivustojen tehokkuutta sisältöverkoston tehokkuuteen.

Näiden segmentointivaihtoehtojen lisäksi olemme äskettäin lisänneet kampanjoihin, mainosryhmiin ja avainsanoihin myös aikaperusteisen segmentoinnin. Nyt voit jakaa tilastot päivän, viikon, kuukauden, vuosineljänneksen tai vuoden mukaan. Näin voit analysoida tehokkuuden muutoksia entistä paremmin. Jos tehokkuuden yhteenvetokaaviosi osoittavat esimerkiksi napsautusten vähentyneen huomattavasti, voit segmentoida tiedot päivän mukaan, jotta näet muiden tilastojen muutokset, joista saattaa olla hyötyä liikenteen vähenemisen syyn määrittämisessä.

Voit segmentoida tietoja myös viikonpäivän mukaan. Tämä vaihtoehto on erityisen hyödyllinen, jos tarvitset apua mainosten ajoituksessa. Kokeile segmentoida tehokkuustietosi muutaman edellisen kuukauden ajalta: jos tehokkuus on huomattavasti poikkeava jonain tiettynä viikonpäivänä, voit muokata hintatarjouksia saadaksesi ne vastaamaan käyttäjien toimintaa entistä paremmin.

Tuomme lähikuukausien aikana paljon muitakin raporttikeskuksen tietoja Kampanjat-välilehteen. Joten kun seuraavan kerran etsit uusia keinoja tehokkuuden parantamiseksi, sinun ei tarvitse etsiä niitä kaukaa.

Kirjoittaja: Maija - Inside AdWords-tiimi