Verkkovastaavien taso: kaikki
Lähikuukausien aikana olemme erityisesti keskittyneet auttamaan käyttäjiä löytämään korkealaatuisia sivustoja Googlen hakutuloksista. Googlea englanniksi käyttäville Panda-algoritmin muutos on parantanut useiden korkealaatuisten sivustojen sijoitusta, joten useimmilla lukijoistamme ei ole syytä huoleen. Haluamme kuitenkin tarjota lisätietoja Googlen tavoista löytää korkealaatuisia sivustoja niille julkaisijoille, joiden sivustoihin Panda-muutos on vaikuttanut.
Neuvomme sivustojen julkaisijoille on edelleen sama: keskity parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseen, äläkä käytä liikaa aikaa Googlen algoritmien ja signaalien arvailuun. Jotkut julkaisijat ovat keskittäneet huomionsa edelliseen Panda-algoritmin muutokseemme. Panda on kuitenkin vain yksi noin 500:sta haun parannuksesta, jotka pyrimme toteuttamaan tänä vuonna. Pandan julkaisun jälkeen olemme itse asiassa ottaneet käyttöön yli kymmenen lisäystä sijoitusalgoritmeihimme, ja jotkut julkaisijat ovat olettaneet virheellisesti, että heidän sivustonsa muutos johtui Panda-algoritmista. Haku on monimutkainen ja jatkuvasti kehittyvä prosessi. Suosittelemmekin julkaisijoita keskittymään algoritmien muokkauksien seuraamisen sijasta tarjoamaan sivustojensa käyttäjille parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.

Miten korkealaatuinen sivusto määritellään?
Sivuston laatualgoritmiemme tarkoitus on laskea huonolaatuisen sisällön sijoituksia ja näin auttaa käyttäjiä löytämään laadukkaita sivustoja. Uusin Panda-muutos pyrkii määrittämään verkkosivuston laadun algoritmien perusteella. Tämä on vaativa tehtävä. Haluamme esitellä taustatietona joitakin ideoita ja tutkimustuloksia, joiden mukaan algoritmejamme kehitetään.
Alla on muutamia kysymyksiä, joiden avulla sivun tai artikkelin laatu voidaan määrittää. Tällaisia kysymyksiä esitämme toisillemme kehittäessämme algoritmeja, jotka pyrkivät määrittämään sivuston laatua. Yritämme siis tavallaan toteuttaa käyttäjien toiveet koodaamalla.
Emme tietenkään paljasta todellisia algoritmeissamme käytettyjä sijoitussignaaleja, koska emme halua julkaisijoiden huijaavan hakutuloksiamme. Jos kuitenkin haluat nähdä asian Googlen näkökulmasta, alla olevien kysymyksien avulla voit katsoa, miten Google asiaa ajattelee:

 • Luottaisitko tässä artikkelissa esitettyihin tietoihin?
 • Onko artikkelin kirjoittanut asiantuntija tai fani, joka tuntee aiheen hyvin, vai onko artikkeli pinnallisempi?
 • Onko sivustossa päällekkäisiä samaa tai samankaltaisia aiheita käsitteleviä artikkeleja, jotka eroavat toisistaan vain avainsanojen perusteella?
 • Suostuisitko antamaan sivustolle luottokorttitietosi?
 • Onko artikkelissa kirjoitus-, tyyli- tai asiavirheitä?
 • Käsittelevätkö aiheet sivuston käyttäjien todellisia kiinnostuksen kohteita vai luoko sivusto sisältöä arvailemalla, mikä voisi sijoittua hyvin hakutuloksissa?
 • Sisältääkö artikkeli alkuperäistä sisältöä, tietoa tai analyysiä tai alkuperäisiä raportteja tai tutkimustuloksia? Onko sivun sisältö hyödyllistä verrattuna muihin hakutuloksissa näkyviin sivuihin?
 • Kuinka paljon laadunvalvontaa sisältöön on tehty?
 • Kertooko artikkeli aiheesta useammasta näkökulmasta?
 • Onko sivusto kyseisen aiheen tunnettu asiantuntija?
 • Onko sisältö useiden tekijöiden tekemää tai tuotettu yhtenä joukkona, tai onko se levittäytynyt useisiin sivustoihin, jolloin yksittäisistä sivuista tai sivustoista ei huolehdita niin tarkasti?
 • Onko artikkeli hyvin muotoiltu, vai vaikuttaako se nopeasti tai huolimattomasti kirjoitetulta?
 • Luottaisitko sivuston tietoihin terveyteen liittyvässä ongelmassa?
 • Tunnistaisitko sivuston aiheen asiantuntijaksi, jos kuulisit sen nimen?
 • Kuvaako artikkeli aihetta kattavasti?
 • Sisältääkö artikkeli tarkkanäköistä analyysiä tai mielenkiintoista, olennaisuuksia syvemmälle ulottuvaa tietoa?
 • Haluaisitko lisätä sivun kirjanmerkkeihin, jakaa sen kaverisi kanssa tai suositella sitä jollekulle?
 • Sisältääkö artikkeli liikaa mainoksia, jotka häiritsevät pääsisällön lukemista?
 • Voisiko artikkeli mielestäsi ilmestyä painetussa lehdessä, hakuteoksessa tai kirjassa?
 • Ovatko artikkelit lyhyitä, merkityksettömiä tai muuten hyödyttömiä?
 • Onko sivut luotu huolella vai vaikuttavatko ne huolimattomasti tehdyiltä?
 • Uskotko käyttäjien valittavan nähdessään tämän sivuston sivuja?

Sivun tai sivuston laatua arvioivan algoritmin tekeminen on hyvin haastavaa, mutta toivomme, että sait näiden kysymysten avulla jonkinlaisen käsityksen siitä, millä perusteella luomme sivuston laatua arvioivia algoritmeja.

Mitä voit tehdä
Useat julkaisijat ovat kertoneet kaipaavansa lisää ohjeita sijoituksen parantamiseen Google-haussa etenkin, jos he uskovat Panda-päivityksen vaikuttaneen sivustoonsa. Suosittelemme pitämään yllä olevat kysymyksen mielessä ja keskittymään korkealaatuisen sisällön kehittämiseen sen sijaan, että sivustoa optimoitaisiin Google-algoritmien mukaiseksi.
Toinen muistamisen arvoinen asia on, että jos verkkosivuston tietyt sivut sisältävät huonolaatuista materiaalia, se voi vaikuttaa koko sivuston sijoitukseen. Poistamalla huonolaatuiset sivut, yhdistämällä yksittäisiä pinnallisia sivuja tai parantamalla niiden sisältöä tai siirtämällä huonolaatuisia sivuja eri verkkotunnukseen voit mahdollisesti parantaa korkealaatuisen sisällön sijoituksia.
Pyrimme edelleen parantamaan algoritmejamme, joiden avulla korkealaatuisten sivustojen verkkovastaavat saisivat sivustoihinsa enemmän kävijöitä haun kautta. Suosittelemme esittämään itsellesi yllä olevien tapaisia kysymyksiä parantaessasi sivustoasi. Älä keskity liikaa eri algoritmien toimintaan. Näin sivustosi pärjää todennäköisesti paremmin sijoituksissa vielä pitkään. Jos haluat antaa palautetta, voit kertoa mielipiteesi Verkkovastaavien keskusteluryhmässä. Seuraamme keskusteluryhmän viestiketjuja ja kerromme haun laatutiimille keskustelun sisällöstä jatkaessamme sijoitusalgoritmien kehitystä.

Kirjoittaja: Amit Singhal, Google Fellow
Postittaja: Anu, Alexander & Fredrik, Search Quality