Yli kuukausi sitten esittelimme algoritmisen parannuksen, joka on suunniteltu auttamaan käyttäjiä löytämään laadukkaampia sivustoja haussa. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta muutokseen liittyen: hakijat löytävät parempia tuloksia ja monet erinomaiset julkaisijat saavat enemmän liikennettä.

Olemme juuri laajentaneet tämän algoritmisen muutoksen maailmanlaajuisesti kaikille Googlea englanniksi käyttäville ja näyttääksemme parempia hakutuloksia olemme myös sisällyttäneet käyttäjiltä saamaamme palautetta. Varmoissa tilanteissa, alamme myös käyttämään käyttäjien estämiä sivustoja yhtenä signaaleista. Näyttääkseen korkealaatuisempia hakutuloksia, tämä muutos ottaa huomioon myös laajemman määrän verkkosivuja, joita algoritmimme eivät välttämättä aiemmin pystyneet arvioimaan. Näiden uusien signaalien vaikutus on pienempi kuin alkuperäinen muutos: ne vaikuttavat huomattavissa määrin noin 2% hauista Yhdysvalloissa verrattuna alkuperäiseen muutokseen joka vaikutti melkein 12% hauista Yhdysvalloissa.

Olemme testien perusteella huomanneet, että algoritmi havaitsee sivuston laadun erittäin tarkasti. Jos sivustosi olevan korkealaatuinen, mutta muutos on vaikuttanut siihen, suosittelemme käymään sivustosi läpi kauttaaltaan. Googlen Verkkovastaavan ohjeet tarjoavat hyödyllisiä vinkkejä sivuston parantamiseen. Sivustojen parantuessa algoritmiset sijoitukset vaihtuvat muutoksia heijastaen. Voit myös kertoa mielipiteesi Verkkovastaavien keskusteluryhmässä. Vaikka emme tee manuaalisia poikkeuksia, käsittelemme palautteen jatkaessamme algoritmien kehittämistä.

Jatkamme muutoksen testaamista ja kehittämistä ennen sen laajentamista muille kielille. Postitamme päivityksen kun olemme valmiita jakamaan lisätietoja.

Kirjoittanut: Amit Singhal, Google Fellow
Kääntänyt: Anu, Alexander ja Fredrik, Search Quality