Aloittelijoille tai AdWordsin perusteiden kertausta tarvitseville mainostajille tarkoitetun sarjan kuudennessa osassa käsittelemme sitä, kuinka tärkeä on hyvä tilin rakenne.

Kuten ehkä tiedät, AdWords-tilissä on kolme tasoa: tili, kampanja ja mainosryhmä. Alla on muutamia nyrkkisääntöjä, joita on hyvä miettiä, kun rakennat tiliäsi.

· Rakenna AdWords-tilisi verkkosivustosi ja tarjoamasi tuotteiden/palveluiden mukaisesti.
· Nimeä kampanjasi ja mainosryhmäsi yllä mainitulla tavalla
· Jokaisessa mainosryhmässä tulisi olla 10–20 positiivista avainsanaa ja 5–10 negatiivista avainsanaa.

Jos esimerkiksi myyt käytettyjä autoja ja haluat mainostaa sekä Ruotsissa että Tanskassa, aloita luomalla yksi kampanja, joka on kohdistettu ruotsinkielisille Ruotsissa, ja toinen erillinen kampanja, joka on kohdistettu tanskankielisille Tanskassa. Jos lisäksi myyt kahdenmerkkisiä autoja, tässä tapauksessa Volvoa ja Saabia, luo jokaisessa kampanjassa yksi mainosryhmä molemmille.

Kampanja A: Käytetyt autot – Ruotsi
Mainosryhmä A.1: Volvo
Mainosryhmä A.2: Saab

Kampanja B: Käytetyt autot – Tanska
Mainosryhmä B.1: Volvo
Mainosryhmä B.2: Saab

Mainosryhmää A.1 (käytetyt Volvot Ruotsissa) varten on tehtävä ruotsinkielisiä mainoksia, joissa kerrotaan myymistäsi käytetyistä Volvoista. Avainsanojen tulisi osua mainostekstiin ja aloitussivuun erittäin hyvin ja niissä tulisi mainita käytetty Volvo, osta käytetty Volvo, halpa Volvo jne.

Yksi hyvän tilirakenteen etu on, että se luo yleiskatsauksen verkkomarkkinoinnistasi. Lisäksi pitämällä verkkosivustojesi ja tarjoamiesi tuotteiden/palveluiden rakenne yhdenmukaisena, on helpompaa tehdä muutoksia ja optimoida tili.

Toivomme, että nämä vinkit ovat hyödyllisiä, kun mainostat AdWordsissa. Lisätietoja ja neuvoja saat AdWords-aloitusoppaasta AdWords-ohjekeskuksessa. Muista myös tutustua tämän aloittelijoille tarkoitetun blogisarjan seuraavaan viestiin.


Tekijä: Kristin Sarstedt – Inside AdWords -tiimi