Aloittelijoille tai AdWordsin perusteiden kertausta tarvitseville mainostajille tarkoitetun sarjan viidennessä osassa käsittelemme sitä, kuinka mainoksen sijoitus ja laatupisteet toimivat hakuverkostossa.

Useat mainostajistamme kyselevät itseltään, kuinka mainokset on sijoitettu sponsoroitujen linkkien yhteydessä ja mitä he voivat tehdä parantaakseen mainoksen sijoitusta. Avainsanoilla kohdistettavan mainoksen sijoitus hakutulossivulla määräytyy avainsanahakujen korkeimman napsautuskohtaisen hintatarjouksen (CPC) ja laatupisteiden mukaan. Laatupisteet määräytyvät avainsanan ja mainoksesi viimeaikaisen tehokkuuden ja sen mukaan, miten hyvin avainsana ja mainos vastaavat hakulauseketta, sekä muiden osuvuuteen liittyvien tekijöiden perusteella.

Mainoksen sijoitus = napsautuskohtainen hintatarjous × laatupisteet


Jotta saat parhaan mahdollisen mainoksen sijoituksen ja siten korkeamman aseman, seuraavat asiat ovat tärkeitä:
· Käytä osuvia avainsanoja ja mainostekstejä, hyvää napsautussuhdetta Googlessa ja korkeaa napsautuskohtaista hintatarjousta. Pääset näihin tuloksiin varmistamalla, että avainsanat, aloitussivu ja mainosteksti ovat kaikki osuvia.
· Varmista, että verkkosivustosi laatu vastaa Aloitussivun käytänteitä.
· Googlelle on erittäin tärkeää antaa käyttäjillemme asianmukaista tietoa ja tarjota heille positiivisia käyttäjäkokemuksia. Siksi käytämme laatupisteitä. Näin ollen laatupisteiden on oltava korkeita, ennen kuin mainos voidaan luokitella korkeimpaan sijoitukseensa.
· Sponsoroidut linkit ja tavalliset hakutulokset toimivat itsenäisesti toisistaan riippumatta. Jos tarvitset apua hakukoneoptimointiin, voit käyttää myöhemmin näitä Verkkovastaavan sääntöjä apuna.

Seuraamalla yllä mainittuja sääntöjä et pelkästään nosta laatupisteitäsi, vaan saat myös korkeamman mainoksen sijoituksen, ja samalla napsautuskohtainen hintasi voi pienentyä. Toisin sanoen korkeammilla laatupisteillä voit saada lisää mainoksia aiemmin määritetyllä budjetillasi.

Toivomme, että nämä vinkit ovat hyödyllisiä, kun mainostat AdWordsissa. Lisätietoja ja neuvoja saat AdWords-aloitusoppaasta AdWords-ohjekeskusessa. Muista myös tutustua tämän aloittelijoille tarkoitetun blogisarjan seuraavaan viestiin.


Tekijä: Kristin Sarstedt – Inside AdWords -tiimi