Olemme jo käsitelleet AdWords-kampanjoiden optimointia raporttien avulla useilla eri tavoilla aiemmassa tekstissä, jossa käsiteltiin tehokkuus- ja käyttäjätietoraportteja. Tässä tekstissä haluamme laajentaa aihetta ja näyttää erilaisia raportteja, joilla voit parantaa mainosten eri osa-alueita. Vinkki: Voit lajitella minkä tahansa raportin tilastot kampanjanhallintaosiossa sekä Raporttikeskuksessa napsauttamalla sarakeotsikkoa.

Mainostekstit ja URL-osoitteet

Mitkä mainokset menestyvät parhaiten? Mitkä kohde-URL-osoitteet tuovat eniten myyntiä? Entä mitä pitää vielä kehittää? Kuten AdWords-tilin kaikkien osa-alueiden arvioinnissa napsautussuhteet, napsautuskohtaiset hintatarjoukset ja keskimääräinen sijainti ovat ensimmäiset tarkasteltavat muuttujat, kun mainostekstien ja URL-osoitteiden tehokkuutta verrataan. Sijoitetun pääoman tuottoprosenttia optimoidessasi sinun kannattaa keskittyä tulosmuuttujiin ja pyrkiä minimoimaan tuloskustannukset. Saatat huomata, että tietyt mainostekstit ja URL-osoitteet tuottavat tuloksia paljon toisia paremmin ja paljon pienemmillä tuloskustannuksilla, kun taas toiset ovat tehottomia. Seuraamalla tulostilastoja voit perustella toimet tiedolla ja pyrkiä pienentämään tuloskustannuksia.

Avainsanat


Tilisi ja avainsanan tehokkuusraportin tiedoilla voit helposti seurata nykyisten avainsanojen tehokkuutta ja luoda uusia avainsanoja! Kun seuraat nykyisiä avainsanoja, uudessa käyttöliittymässä on ominaisuus, jolla voit määrittää parhaan hakuvaihtoehdon . Voit ryhmitellä kunkin avainsanan hakutermin hakutyypin mukaan. Kun kyseessä on laajan haun avainsana, näet kyseisen avainsanan näyttökertojen ja napsautusten määrän laajassa haussa, ilmaushaussa ja tarkassa haussa. Näin ollen voit määrittää, kannattaako avainsana pitää laajan haun avainsanana näyttökertojen määrän maksimoimiseksi vai onko laajan haun napsautussuhde liian matala. Jos napsautussuhde on matala, sinun kannattaa valita toinen hakuvaihtoehto ja/tai lisätä negatiivisia avainsanoja.

Uuden käyttöliittymän toinen hieno ominaisuus on Avainsana-välilehden Katso hakutermejä ‑painike. Sen avulla näet, millä hakulausekkeilla mainoksesi on näytetty. Tiedon avulla voit etsiä uusia osuvia avainsanoja, joita et aiemmin ole tullut ajatelleeksi sekä negatiivisia avainsanoja, joilla voit estää mainoksen näyttämisen huonosti toimivilla hakulausekkeilla. Lisätietoja tästä ominaisuudesta on Uuden käyttöliittymän torstait ‑sarjan tekstissä.

Raportointiosion Avainsanan tehokkuusraportti on kätevä, kun haluat selvittää, miten avainsanat toimivat kaikissa eri kampanjoissa tai vain tietyissä kampanjoissa.

Sijoittelut

Kun näytät mainoksia Googlen sisältöverkostossa, voit valita kahdesta vaihtoehdosta, missä sivustoissa mainoksiasi näytetään. Jos käytät avainsanoja, järjestelmämme etsii avainsanaluetteloosi sopivat sisältösivustot . Voit myös valita sivustot itse. Kummassakin vaihtoehdossa sivustojen tehokkuustilastot ovat AdWords-tilin kampanjanhallintaosion Verkostot-välilehdessä sekä Raporttikeskuksessa.

Ohjatut sijoittelut (valitsemasi sijoittelut) näkyvät sijoittelu/avainsana-tehokkuusraportissa. Kampanjat > Verkostot ‑kohdan integroidussa näkymässä voit seurata ja hallita niitä yhdessä paikassa.

Automaattiset sijoittelut (avainsanojesi perusteella) näkyivät ennen pelkästään Raporttikeskuksen sijoittelun tehokkuusraportissa. Uudessa käyttöliittymässä tiedot on yhdistetty kampanjanhallintaan, jotta tiedoista olisi enemmän hyötyä. Verkostot-välilehdessä on tämän takia luettelo sivustoista, joissa mainokset näkyivät. Niitä tarkistaessasi voit lisätä arvokkaat sijoittelut ohjattujen sijoitteluiden luetteloosi ja käyttää niissä yksilöllistä hintatarjousta tai sulkea pois vähemmän arvokkaat sijoittelut, jotta mainokset eivät enää näy kyseisessä sivustossa.