Laajennetut tekstimainokset: lisää aikaa testaukseen ja toistoon

Aiemmin tänä vuonna otimme käyttöön laajennetut tekstimainokset, joiden avulla voit antaa enemmän tietoja yrityksestäsi suoraan hakumainoksessa. Monet mainostajat ovat jo saavuttaneet erinomaisia tuloksia uuden, pidemmän mainosmuodon avulla. Jotkut mainostajat kuitenkin vielä opettelevat sen tehokasta käyttöä.

Koska haluamme varmistaa, että mainostajilla on riittävästi aikaa testata ja toistaa laajennettuja tekstimainoksiaan joulunpyhiä varten, annamme lisää aikaa mainosaineiston päivittämiseen.

Sinulla on nyt 31.1.2017 saakka aikaa siirtyä käyttämään laajennettuja tekstimainoksia (alkuperäisen päivämäärän 26.10.2016 sijasta). Tämä tarkoittaa sitä, että 31.1.2017 alkaen et voi enää luoda tai muokata vakiotyyppisiä tekstimainoksia, vaan voit luoda ja muokata tekstimainoksia vain laajennettuina tekstimainoksina. Olemassa olevien vakiotyyppisten tekstimainosten näyttämistä jatketaan edelleen laajennettujen tekstimainosten rinnalla.

Mainostajat voivat saada laajennettujen tekstimainosten avulla erinomaisia tuloksia etenkin, jos he ovat panostaneet uuden mainosaineiston luomiseen ja kirjoittamiseen. Käytä tämä lisäaika uusien laajennettujen tekstimainosten kokeilemiseen.

Panosta laatuun testaamalla

Muutaman viime kuukauden aikana olemme tarkistaneet lukuisia tekstimainostietoja. Tarkistus vahvisti olettamuksemme siitä, että mainosten laadulla on merkitystä. Lisämerkit eivät ratkaise tehokkuuteen liittyviä ongelmia automaattisesti. On erittäin tärkeää, että lisäotsikko ja -merkit ovat harkittuja ja houkuttelevia.

Ota siksi seuraavat parhaat käytännöt huomioon, kun optimoit laajennettuja tekstimainoksia:

  • Testaa useita laajennettujen tekstimainosten versioita. Kokeile erilaisia tapoja hyödyntää mainoksillesi varattua uutta tilaa. Tähtää 3–5 uuteen mainokseen yhtä mainosryhmää kohden.  Useita mainosaineistoja testaavat mainostajat saavat parempia tuloksia.
  • Keskitä testaaminen otsikoihin. Otsikot ovat mainosten tärkeimpiä osia, ja nyt käytettävissäsi on yksi lisärivi, jota voit kokeilla.
  • Kopioi vakiotyyppisissä tekstimainoksissa toimiva sisältö laajennettuihin tekstimainoksiin. Jos mainitset esimerkiksi hinnan tai käytät avainsanan lisäystä menestyvässä vakiotyyppisessä tekstimainoksessa, siirrä ne myös laajennettuihin tekstimainoksiin.
  • Harkitse lyhyiden otsikoiden käyttämistä brändimainoksissa. Joskus otsikko "Yrityksesi nimi – virallinen sivusto" voi olla riittävä. Kaikkia käytettävissä olevia merkkejä ei tarvitse käyttää. Testaa lyhyttä mainostekstiä varsinkin sellaisten brändien mainoksissa, jotka asiakkaat tuntevat ilman runsaita lisätietoja.
  • Jatka vakiotyyppisten tekstimainosten näyttämistä, kunnes uudet versiot ovat jatkuvasti niitä tehokkaampia. Laajennettu tekstimainos ei ole välttämättä parempi vaihtoehto vain siksi, että siinä on enemmän merkkejä. Jatka tehokkaimpien mainosten näyttämistä niiden pituudesta riippumatta.
  • Selvitä, ovatko aiemmin luodut mainokset tehokkaita myös pidemmillä otsikoilla. Harkitse vakiotyyppisen tekstimainoksen ensimmäisen kuvausrivin käyttämistä uutena toisena otsikkona varsinkin silloin, jos mainos on ollut tehokas aiemmin.

Siirry laajennettuihin tekstimainoksiin sujuvasti

Edellä mainittujen vinkkien lisäksi tässä on muutamia asioita, joita kannattaa välttää.

  • Älä ota samaa laajennettua tekstimainosta käyttöön monissa eri mainosryhmissä. Mainokset kannattaa räätälöidä käyttäjien hakujen mukaan.
  • Älä lisää sokeasti uutta toista otsikkoa tekemättä muutoksia muuhun mainostekstiin.  Lisää sisältöä, joka on osuvaa kyselyn kannalta ja sopii hyvin muuhun mainosaineistoon.
  • Älä luo laajennettuja tekstimainoksia, jotka eivät ole osuvia käyttäjän kyselyn kannalta. Ota käyttäjän kysely huomioon tekstissä.
  • Älä jätä mainoksesta pois tuotteeseen liittyviä etuja tai ominaisuuksia, jotka ovat aiemmin osoittautuneet houkutteleviksi. Testaa kaikki edut, jotta saat selville, mitkä vaihtoehdot toimivat uudessa mainosmuodossa.

Esimerkkikysely: artikkeleita opiskelun rahoittamisesta
Mainoksessa ei ole otettu käyttäjän kyselyä huomioon (vaikka mainosteksti saattaakin olla paremmin kirjoitettu)
Mainoksessa on otettu käyttäjän kysely huomioonLue lisää

Jos olet vasta aloittelemassa laajennettujen tekstimainosten käyttöä, tutustu tehokkaiden mainosten luomiseen liittyviin parhaisiin käytäntöihin.

Toivotan menestystä erinomaisten ja käyttäjäystävällisten – vakiotyyppisten tai laajennettujen – tekstimainosten luomiseen juhlapyhiä varten.

Kirjoittaja: Senthil Hariramasamy, vanhempi tuotepäällikkö, mainosmuodot