Mitä, jos voisit tavoittaa ostajat juuri silloin, kun he ovat valmiita ostamaan?

Tämä idea sisältyy viime vuonna julkaisemaamme ostoa harkitsevien yleisöjen AdWords-ominaisuuteen. Ominaisuus yhdistää mainokset kuluttajiin, jotka tutkivat tai vertailevat tuotteita ja palveluja aktiivisesti Google Display -verkostossa, käyttämällä ostosignaaleja, kuten vierailtuja sivustoja, klikattuja mainoksia ja viimeisimpiä tuloksia.  Nyt vuotta myöhemmin Amerikan toiseksi suurimman kodintarvike- ja -sisustusmyyjän Wayfair.comin ja luksuskotien rakentajan Toll Brothersin kaltaiset yritykset ovat onnistuneet tavoittamaan todellisia liidejä laajassa mittakaavassa ostoa harkitsevien yleisöjen avulla.Wayfairin mainospalautesuhde on noussut jopa 20 prosenttia sen jälkeen, kun se otti käyttöön ostoa harkitseviin yleisöihin kohdistettuja mainoksia. "Pystymme paljon tehokkaammin löytämään asiakkaita, jotka ovat jo tekemässä ostopäätöstä", toteaa Wayfairin vanhempi yritysanalyytikko Ben Young. "He ovatjo harkinneet ostamista ja odottavat oikeastaan vain täydellistä tarjousta tai sivustoa, jossa he voivat tehdä tilauksen."

Toll Brothers tavoitti ostajat, jotka harkitsivat kiinteistön tai esimerkiksi kodin sisustustavaroiden tai kalusteiden ostamista. Toll Brothersin hankintakohtaiset hinnat laskivat jopa 50 prosenttia, liidien määrä lisääntyi ja uudelleenmarkkinointimainosten klikkausprosentti jopa kolminkertaistui. "Yksi suurimmista haasteistamme on kohdistaminen", sanoo Toll Brothersin verkkomarkkinointipäällikkö Tim Bolle. "Kun saimme kuulla ostoa harkitsevien yleisöjen ominaisuudesta, oivalsimme, että sen avulla voimme tavoittaa entistä tarkemmin kohdeyleisömme eli ihmiset, jotka etsivät aktiivisesti kotia."

Ostoa harkitsevat yleisöt on helppo ottaa käyttöön kampanjoissa. Ominaisuus löytyy AdWordsin Display- kohdan Aihepiirit ja uudelleenmarkkinointi -välilehdeltä. Mainostajat voivat valita ostoa harkitsevat yleisöt 14 eri teemassa ja yli 12 eri kielellä, kuten japanin, ranskan, espanjan ja saksan kielellä (kieliä on tulossa lisää).

Lisätietoja on AdWords-ohjekeskuksessa.

Tekijä: Diya Jolly, tuotepäällikkö, Google Display -verkosto