Kun pyrit optimoimaan mainostajien tilit ja parantamaan niiden tehokkuutta, kohtaat useita erilaisia ongelmia. Vaikka monet ongelmat ovat luonteeltaan yksilöllisiä, useimmat niistä voidaan ratkaista käyttämällä yleisiä lähestymistapoja. Pyrin tässä artikkelissa kuvailemaan lyhyesti tilin niitä näkökohtia, joihin kannattaa keskittyä optimoinnin alkuvaiheessa. Nyt jokainen mainostaja voi tuntea olevansa optimoinnin asiantuntija ja hoitaa tilinsä perusmääritykset. Tämän artikkelin lisäksi voit tutustua verkkoseminaariin, jossa käsitellään tehokkaan tilin määrittämistä.

1. Tilin rakenne

Kampanja 1, mainosryhmä numero 1. Tilin rakenne alkaa usein tästä ja päättyy tähän. Mutta oikeanlainen tilin rakenne on kaiken perusta. Ilman sitä optimoinnistakaan ei ole hyötyä. Talon rakentamista ei voi aloittaa katolta. Näin ollen sinun kannattaa varmistaa seuraavat seikat ennen kuin jatkamme:
● Mainoskampanja on "ikkuna" sivustoosi, joka kuvastaa tarjoamiasi tuote- ja palvelutyyppejä.
● Olet määrittänyt yleiset parametrit (kohdistamisen ja budjetin) kampanja-tasolla.

Olet määrittänyt kullekin tuotteelle oman mainosryhmän. Mainosryhmät, joissa on vain yksi teema tai jotka on tarkoitettu vain yhdelle kävijäryhmälle, on ryhmitelty kampanja-tasolla. Sinun ei kannata huolestua siitä, että sinulla on useita mainosryhmiä, koska tämä on tehokkaan tilin merkki.

2. Mainokset

Mainostajat sanovat usein: "Katso. Onko tämä sinusta hyvä mainos?" Tähän kysymykseen on vaikea vastata objektiivisesti. Mainosten kirjoittaminen on luova prosessi. AdWords-mainosten ainutlaatuisuus on juuri se tekijä, joka tekee kustakin mainoksesta mielenkiintoisen sekä kävijöille että mainostajille. Samalla on varmistettava,
● että mainos on yksinkertainen, mutta kuitenkin ammattimainen. Merkityksen selkeys, kieliopillinen virheettömyys ja ainutlaatuisuus yhdessä tekevät mainoksestasi mielenkiintoisen ja houkuttelevan kävijöille.
● Luo kuhunkin mainosryhmään kaksi tai kolme mainosta, ja anna niiden näkyä verkossa yksi kerrallaan. Tällä tavalla pystyt arvioimaan kunkin mainoksen tehokkuuden.
● Käytä ytimekkäitä ilmauksia, kuten "Ilmainen toimitus", mutta varmista myös, että toimitus todella on ilmainen.
● Jos kohdistat mainoksesi Venäjän federaatioon, Ukrainaan tai pariin muuhun maahan, voit luoda normaalia pidempiä mainoksia. Tässä tapauksessa sinun on valittava vastaava vaihtoehto nykyisessä mainosryhmässä, kun luot uuden tekstimainoksen. Hyödynnä tämä mahdollisuus!
● Yleensä mainokset toimivat paremmin, jos aloitussivun URL-osoite johtaa verkkosivuston etusivun sijasta mainostettuun tuotteeseen. Jos kävijä etsii jääkaappia, hän ei ole kiinnostunut silityslaudoista.

3. Avainsanat

Avainsanat ovat silta, joka linkittää kävijän mainokseesi ja verkkosivustoosi. Näin ollen tehokas avainsanaluettelo takaa, että mainoksesi näytetään ainoastaan niille kävijöille, jotka ovat kiinnostuneita mainoksesta. Myös avainsanan laatupisteet vaikuttavat suoraan napsautuskohtaiseen hintaan: mitä korkeammat laatupisteet ovat, sitä alhaisempi napsautuskohtainen hinta on – aina ja poikkeuksetta. Kun luot avainsanaluettelon, sinun kannattaa muistaa seuraavat seikat:
● Useimmissa tapauksissa mainosryhmäsi saisi sisältää enintään 10–20 avainsanaa. Jos avainsanaluettelosi on paljon tätä pidempi, se on selkeä osoitus siitä, että mainosryhmäsi ei ole tarpeeksi tarkasti määritetty. Sinun kannattaa jakaa mainosryhmä kahdeksi tai kolmeksi mainosryhmäksi.
● Voit käyttää avainsanaideoiden lähteenä omaa verkkosivustoasi tai aiempia kokemuksia. Kuvittele olevasi kävijä ja kysy itseltäsi, mitä sanoja käyttäisit, kun etsisit tuotettasi. Jos ideat loppuvat kesken, saat lisää ehdotuksia avainsanatyökalun avulla (Raportointi ja työkalut -välilehdellä).
● Negatiiviset avainsanat ovat ystäviäsi. Ne auttavat sinua suodattamaan pois hyödyttömät haut ja välttämään liiallista rahan käyttöä. Voit selvittää, mitkä hakutermit ovat epäolennaisia, ja lisätä negatiivisia avainsanoja käyttämällä Avainsanat-välilehden Katso hakutermejä... -toimintoa. Tällä tavalla voit keksiä myös uusia avainsanaideoita. Hakutermien suodattaminen pois ei ole tärkein optimointitoimenpide, mutta se on rutiinitoimenpide, joka sinun on suoritettava silloin tällöin. Tätä toimenpidettä ei voi välttää.

Edellä kuvattujen toimenpiteiden suorittamisen jälkeen perusta on kunnossa: sinulla on hyvin rakennettu tili, jossa on tehokkaita mainoksia ja avainsanoja. Seuraavissa artikkeleissa on lisätietoja maantieteellisestä kohdistamisesta, hintatarjouksista ja budjeteista, mainoksen sijoitteluista sekä siitä, miten seurataan kampanjoiden tehokkuutta.

Kirjoittaja: Aleksei Petrov, AdWords-tiimi