Lisäsimme tänään hakutuloksiimme uuden ilmoituksen, joka kertoo käyttäjille, että sivustoon on mahdollisesti murtauduttu. Olemme ilmoittaneet haittaohjelmia sisältävistä sivustoista jo vuosia ja näyttäneet niiden yhteydessä erillisen varoitussivun. Laajensimme nyt hakutulosilmoituksia auttaaksemme käyttäjiä välttämään sivustoja, joita kolmas osapuoli on saattanut päästä muuttamaan (useimmiten lisäämällä sivustoihin harhaanjohtavaa sisältöä). Haluamme sivustojen käyttäjien voivan olla varmoja siitä, että sivuston sisältö on peräisin sen alkuperäiseltä julkaisijalta.

Tältä ilmoitus näyttää:


Napsauttamalla “Tämän sivuston tietoturva saattaa olla vaarantunut” -linkkiä siirryt ohjekeskuksemme artikkeliin, jossa annetaan lisätietoja ilmoituksesta. Napsauttamalla itse tulosta pääset sivustoon tavalliseen tapaan.

Tarkkailemme yleisiä hakkeroidun sivuston tuntomerkkejä useiden automaattisten työkalujen avulla ja pyrimme huomaamaan vaarantuneen tietoturvan pikimmiten. Kun havaitsemme jotakin epätavallista, lisäämme ilmoituksen hakutuloksiimme. Pyrimme myös ottamaan yhteyttä sivuston verkkovastaavaan heidän Verkkovastaavan työkalut -tilinsä ja sivulta löytyvien yhteyssähköpostiosoitteiden kautta. Toivomme verkkovastaavien arvostavan näitä ilmoituksia, koska niiden avulla saat nopeammin tiedon jonkun yrittäessä mahdollisesti murtautua sivustoosi ja voit korjata ongelman.

Ymmärrämme toki myös, että verkkovastaavia voi huolestuttaa, että nämä ilmoitukset vaikuttavat kävijämäärään, joka tulee heidän sivustoonsa hakutuloksien kautta. Varoitus poistetaan kuitenkin hakutuloksista ongelman korjaamisen jälkeen automaattisesti, yleensä muutaman päivän kuluessa. Voit myös nopeuttaa ilmoituksen poistamista pyytämällä sivustosi uudelleenarviointia.

Jos näet tämän ilmoituksen sivustosi yhteydessä, lue ohjekeskuksesta ohjeet ongelman ratkaisuun. Yhdessä voimme tehdä verkosta turvallisemman paikan.

Kirjoittaja: Gideon Wald, tuotevastaava
Postittaja: Anu, Fredrik & Alexander - Search Quality -tiimi