AdWords-tukitiimeissä olemme usein kohdanneet outoja ja erikoisia "AdWords-tosiasioita", joita asiakkaat ovat löytäneet internetistä tai kuulleet huhupuheina. Olemme nyt koonneet muutamia yleisimpiä kuulemiamme AdWords-väärinkäsityksiä. Tämä blogiviestisarja keskittyy yleisten AdWords-myyttien oikaisemiseen ja tosiasioiden kertomiseen. Aloitetaanpa heti ensimmäisellä AdWords-myytillä.

1. myytti: Google AdWordsin mainoskulut vaikuttavat verkkosivustoni sijoitukseen Googlen maksuttomissa hakutuloksissa.

Tosiasia: Google AdWords ei liity Googlen maksuttomiin hakutuloksiin ja päin vastoin. Mainoskulujen nostamisella tai laskemisella ei siis ole myönteistä eikä kielteistä vaikutusta sivustosi sijoitukseen Googlen maksuttomissa hakutuloksissa. Sekään ei pidä paikkaansa, että AdWords-tilin peruuttaminen estäisi verkkosivustosi näkymisen Googlen maksuttomissa hakutuloksissa. Lisätietoja verkkosivustosi sijoituksesta Googlen maksuttomissa hakutuloksissa saat Googlen ylläpitokeskuksesta


2. myytti: Google AdWords hylkäsi luottokorttini.

Tosiasia: Google ei yleensä hylkää ainuttakaan luottokorttia. Hylkääminen tapahtuu yleensä pankissa, kortin myöntäneessä yhtiössä tai sen maksunkäsittelijässä.

Jos luottokorttisi on hylätty, tarkista ensin alla luetellut seikat. Saattaa olla, että jotakin seuraavista ei ole syötetty oikein Laskutusasetukset-sivulla:

* luottokortin numero tai turvakoodi
* viimeinen voimassaolopäivä
* laskutusosoite ja/tai puhelinnumero

Lisäksi jokin seuraavista saattaa olla liian alhainen. Selvitä kyseiset ongelmat ottamalla yhteyttä kortin myöntäneeseen yhtiöön tai pankkiin:

* luottoraja
* korkein veloitussumma
* veloitusten mahdollinen määrä tietyn ajan kuluessa

Voi myös olla, että korttisi ei salli seuraavia tapahtumia:

* verkkoveloitukset
* automaattiset veloitukset

Ota yhteyttä AdWordsin asiakaspalveluun vain, kun kaikki nämä seikat on tarkistettu ja suljettu pois. Kiitos ymmärtäväisyydestä.


3. myytti: kilpailijat napsauttavat mainoksiani eikä Google tee mitään sen estämiseksi.

Tosiasia: AdWords-mainostajien turvallisuus on Googlelle ensisijaisen tärkeää. Google AdWords -mainosten napsautusten määrää analysoidaan tarkasti kolmivaiheisella järjestelmällä väärinkäytösten estämiseksi. Jokaisessa suodatusvaiheessa käytetään useiden innovatiivisten menetelmien yhdistelmää. Näin maksimoidaan kelpaamattoman toiminnan ennakoiva tunnistus. Suunnittelijat parantavat jatkuvasti valvontatekniikkaamme, tehostavat suodattimia ja tutkivat kasvavaa signaalisarjaa.

Reaaliaikaiset suodattimet: reaaliaikaiset järjestelmät suodattavat kelpaamattoman toiminnan profiilia vastaavat toiminnot (kuten liian usein toistuvat napsautukset). Ne myös hylkäävät tunnetuista kelpaamattoman toiminnan lähteistä tulevat napsautukset tai näyttökerrat.

Offline-analyysi: tutkijatiimimme käyttää erityisiä algoritmeja, työkaluja ja tekniikoita yksittäisten kelpaamattomien napsautusten ennakoivaan analysointiin.

Reaktiiviset tutkimukset: napsautusten laatutiimimme käsittelee kaikki mainostajien kyselyt ja tarkistaa mainostajan tiliin suuntautuvan liikenteen.


Riippumaton asiantuntija, New Yorkin yliopiston tietojärjestelmien professori tohtori Alexander Tuzhilin on tarkistanut kelpaamattomien napsautusten kolmivaiheisen tunnistusjärjestelmän. Hän totesi sen olevan riittävä ja korosti järjestelmän korkeaa laatua ja jatkuvaa kehitystyötä. Koko raportti löytyy täältä (s. 25–26, 47). Aihetta käsittelevä blogiviesti on saatavilla Googlen virallisessa blogissa.

Lisätietoja kelpaamattomista napsautuksista on Mainosliikenteen laatusivustossa.


4. myytti: AdWordsin avainsanoissa isoilla ja pienillä kirjaimilla on eroa.

Tosiasia: AdWords-järjestelmä ei erottele isoja ja pieniä kirjaimia. Voi olla kiinnostavaa kuulla, että tilien strategiasuunnittelijamme käyttävät ainoastaan pieniä kirjaimia, kun he määrittävät avainsanaluetteloita.
UMTS = umts
Android-puhelin = android-puhelin


Nyt tunnet nelj'yleisintä AdWords-väärinkäsitystä. Toisessa osassa kerromme lisää AdWords-myyttejä ja niihin liittyviä tosiasioita. Pysy kuulolla!

Kirjoittaja: Tobias Marmann ja Kirsi - Inside AdWords -tiimi