Siirrytään seuraavaksi kolmeen hyvin tärkeään sivuston tehokkuuteen liittyvään alueeseen: etusivun suunnittelu, liikkuminen ja linkittäminen.

Etusivun suunnittelu

  • Sijoita kaikki tärkeät tiedot, kuten tuoteryhmät ja erikoistarjoukset sivun yläosaan
  • Harkitse F-näkymää. Vuonna 2006 Nielsen Norman Group teki silmän liikkeitä koskevan tutkimuksen, joka osoitti, että käyttäjillä on taipumus tarkastella sivuston sisältöä F-kaavan mukaisesti: he keskittyvät erityisesti sivun vasempaan reunaan ja sen jälkeen kahteen vaakaviivaan, joista ylempi on pidempi kuin alempi. Joskus F:stä tulee E.
  • Tee tuotemerkistäsi ja sivuston tarkoituksesta näkyvä: se lisää uskollisuutta ja vakuuttaa asiakkaat. Vältä pitkiä johdantoja. Voit aina sijoittaa nämä tiedot Tietoa meistä -osioon
  • Vältä turhia tietoja: sivustosi tulisi olla helposti tarkasteltava ja sivun osioiden pitäisi löytyä yhdellä silmäyksellä, esimerkiksi tuoteryhmät, toimitus- ja käsittelytiedot tai yhteystiedot
  • Testaa etusivullasi eri mainoskampanjoita, esimerkiksi offline- tai kausitarjouksia (esim. äitienpäivä)
  • Lisää etusivullesi houkuttelevia toimintakehotuksia (esim. Nopea ja maksuton toimitus kaikille tilauksille)

Liikkuminen

- Käytä oikeaa aloitussivua

Sinun on varmistettava, että tuot heidät oikealle sivulle, jotta he voivat tehdä ostoksen sivustollasi helposti:

  • Tuotekohtaisten avainsanojen ja mainosten on linkitettävä tuotekohtaisille sivuille. Tuotesivujen pitäisi myös olla korkeintaan kahden napsautuksen päässä ostossivulta.
  • Kokeile mainoksesi otsikon käyttämistä aloitussivulla
  • Liitä kaikki mainostekstissä mainitut myyntitiedot (hinnat, tarjoukset, toimitusvaihtoehdot) aloitussivullesi

- Selkeät merkinnät ja otsikot

Liikkumisen helpottamiseksi sinun pitäisi auttaa kävijöitä tekemällä tuote- ja palveluryhmistä näkyviä. Voit tehdä näin käyttämällä selkeitä merkintöjä ja otsikoita. Voit myös tarjota intuitiivisen liikkumisrakenteen, jota ei tarvitse ymmärtää.

- Helpot termit

Vältä ammattikieltä mahdollisuuksien mukaan ja varmista, että asiakkaasi ymmärtävät kaikki sivustossasi käytetyt termit, vaikka tarjoaisit kapean erikoisalan tuotetta.

Linkki etusivulle ja edistymisen osoittimet

Muista näyttää edistymisen osoittimet sivun yläosassa ja linkki etusivulle. Näytä käyttäjille selkeillä elementeillä myös, mihin jatkaa, esimerkiksi sivustohaulla, yläosan tai reunan selauspalkeilla tai tuotelinkeillä.

Siinä kaikki tällä erää, mutta seuraa tulevia verkkosuunnittelua koskevia tekstejä!

Lisätietoja verkkosuunnittelusta ja kävijöiden muuntamisesta ostajiksi on verkkokirjassa Googlen tuloskeskuksessa.

Kirjoittaja: Maribel Muñoz Cortés & Tapio Savijärvi - Inside AdWords-tiimi