Espanjankielisellä Verkkovastaavien blogilla julkaistun site clinic -projektin saaman suosion jälkeen päätimme kokeilla vastaavaa myös Pohjoismaissa. Site clinic -harjoituksessa käymme läpi lähettämiänne verkkosivustoja antaen vinkkejä sivustojen rakenteeseen ja hakukoneystävällisyyteen liittyen. Neuvomme keskittyvät parantamaan sivustojen käyttöystävällisyyttä ja täten toivottavasti myös löytyvyyttä verkossa.

Jos omistat sivuston ja olet vahvistanut sen Verkkovastaavan työkaluissa, olet tervetullut ehdottamaan sivustoasi Site Clinic –projektiin. Voit lähettää sivustosi tämän kaavakkeen kautta, liittäen mukaan sivustosi URL-osoitteen, yhteyshenkilön, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen (käytämme tietojasi vain tähän projektiin eikä tietojasi julkaista artikkelin yhteydessä). Valintakriteerinä sivustojen tulee olla Verkkovastaavan ohjeiden mukaisia, joten suosittelemme ohjeiden kertaamista ennen kaavakkeen täyttöä.

Ihmettelet varmaankin mitä hyötyä tästä on meille? Uskomme vakaasti, että paras tapa havainnollistaa ja ymmärtää Verkkovastaavan ohjeita on käydä läpi oikeita esimerkkejä. Avullasi aiomme tehdä juuri näin. Voit lähettää sivustosi 22. helmikuuta mennessä, jonka jälkeen valitsemme analysoitavaksi neljä sivustoa (yhden suomalaisen, yhden ruotsalaisen, yhden norjalaisen ja yhden tanskalaisen). Valitessamme sivustoja kiinnitämme huomiota alueisiin, jotka ovat yleensä ongelmallisia ja päällimmäisenä verkkovastaavien mielessä. Maaliskuussa julkaisemme blogipostin jokaista sivustoa kohden, jakaen löytöjämme ja antaen neuvoja.

Odotamme innolla ehdotuksianne ja mahdollisuutta antaa sivustokohtaisia neuvoja!

Päivitys Webmaster-tiimiltä

Päämääränämme on tehdä verkosta parempi paikka kaikille, niin verkkovastaaville kuin verkossa surffaajillekin. Vuosien varrella olemme pyrkineet auttamaan verkkovastaavia yhä uusin keinoin, kuten pitämällä julkisia Site Clinic –ja Live Chat –tapahtumia konferensseissa ja blogeissa (materiaalia on esimerkiksi viimeaikoina julkaistu Espanjan ja Intian blogeissa). Vastaamme päivittäin myös kysymyksiin Verkkovastaavien foorumeissa.

Julkaistessamme tämän postin AdWords-blogeissa, tarkoituksenamme oli tavoittaa kohdeyleisömme: pohjoismaiset verkkovastaavat. Jotkut lukijoista käsittivät tämän väärin, uskoen meidän tarjoavan sivuston normaalin läpi käymisen sijaan muutakin apua. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa. Site Clinic tarjoaa meille mahdollisuuden antaa hyödyllisiä neuvoja ja jakaa sivustojen parantamiseen liittyviä vinkkejä, jotka - toivottavasti - johtavat myös sivustojen näkyvyyden parantamiseen. Sitoumuksemme pitää orgaaninen haku erillään mainonnasta pitää edelleen paikkansa. Nämä seikat eivät valitettavasti tulleet selvästi esille alkuperäisessä postissa, mutta toivottavasti tämä päivitys auttaa selventämään väärinymmärryksiä.

Kirjoittaja: Anu, Fredrik, Jonas - Search Quality