Tuloksenoptimointityökalu on ilmainen AdWordsin ominaisuus, jonka avulla voidaan hallinnoida kampanjakuluja hankintakohtaisten hintatavoitteiden perusteella.
Kun ihmiset napsauttavat AdWords-mainostasi, haluat, että he myös tekevät sivustossasi jotain: täyttävät lomakkeen, luovat tilin tai ostavat tuotteen. Mikä tärkeämpää, tämän täytyy tapahtua sellaisella tuloshinnalla, joka on yrityksellesi kannattava. Tuloksenoptimointityökalun avulla voit varmistaa, että suurempi osuus sivustosi kävijöistä muuttuu asiakkaiksi, ja että tämän tuloksen hinta on pienempi kuin asettamasi enimmäishinta.

Tässä tekstissä käsittelemme joitakin tapoja, joilla voit hallinnoida hintatarjouksiasi ja löytää kustannustehokkaimman ratkaisun yrityksellesi käyttämällä tuloksenoptimointityökalua.

Tuloksenoptimointityökalua käyttävien mainostajien tulos nousee keskimäärin 21 %, samalla kun hankintakohtainen hinta laskee 14 %*. Yrityksesi saa kuitenkin parhaan lopputuloksen vain, jos asetat korkeimman hankintakohtaisen hinnan huolellisesti. Sinun täytyy ehkä kokeilla muutamia eri hintatasoja, ennen kuin päätät, mikä taso toimii parhaiten.

*Analyysi vertaa tuloksenoptimointityökalulla toteutettujen kampanjoiden tehokkuutta kampanjoiden vertailuryhmään ja esittää tuloksenoptimointityökalun keskimääräisen vaikutuksen. Todellinen vaikutus vaihtelee erilaisten kampanjoiden välillä.

Miten valitsen korkeimman hankintakohtaisen hintatarjouksen?
Jotta liiketoiminta on kannattavaa, kunkin myynnin tai viittauksen saamiseen voidaan kuluttaa enintään tietty summa, ennen kuin mainontakulut ylittävät onnistuneen tuloksen arvon. Tässä on toiminnan kannattavuusraja.

Selvitä rauhassa, kuinka paljon voit tai haluat kuluttaa tulosten varmistamiseen, niin että saat myös tuottoa. Kun tiedät vastauksen, voit asettaa korkeimman hankintakohtaisen hintatarjouksen. Tuloksenoptimointityökalu varmistaa parhaat mahdolliset tulokset hallinnoimalla napsautuskohtaisia hintojasi. Hankintakohtaisten hintatarjousten määrittämiseen ei ole mitään yleispätevää ohjetta. Tunnet itse liiketoimintasi parhaiten.

Kuinka maksimoin tulokset ja investoinnin tuottoprosentin?
Korkeimman hankintakohtaisen hintatarjouksen asettaminen vastaa korkeimman napsautuskohtaisen hintatarjouksen asettamista siinä suhteessa, että liian alhainen hankintakohtainen hinta voi pienentää kampanjan synnyttämää kävijämäärää. Jos saat vähemmän tuloksia kuin toivot, kokeile nostaa korkeinta hankintakohtaista hintatarjousta vähän kerrallaan. Anna tuloksenoptimointityökalun toimia muutaman päivän ajan sillä hankintakohtaisen hinnan tasolla, jota haluat kokeilla. Tarkkaile lopputulosta katsomalla, kuinka monta tulosta saat tällä uudella hinnalla, ja kuinka paljon tuottoa syntyy tällä uudella tasolla.

Muista, että pienin hankintakohtainen hinta ei aina tuota suurinta tuottoa yrityksellesi. Jos saat enemmän tuloksia korkeammalla tuloshinnalla, onko lisätuotto suurempi kuin lisähinta?

Tässä yksinkertainen esimerkki:
Oletetaan, että saat jokaisesta myymästäsi T-paidasta 10 euron tuoton, ennen kuin AdWords-kulut vähennetään. Jos keskimääräinen tuloshinta on 2 € ja tällä hinnalla saat 100 tulosta viikossa, saat paitojen myynnistä 800 euron tuoton, kun mainontakulut on vähennetty.

Jos kuitenkin nostat korkeinta hankintakohtaista hintaa niin, että keskimääräinen tuloshinta on 3 €, saatkin 200 tulosta viikossa, koska tarjoamalla enemmän saat enemmän tuloksia. Tässä tapauksessa tuotto, josta on vähennetty mainontakulut, on 1400 €.

Anna tuloksenoptimointityökalun toimia muutaman päivän ajan kullakin hankintakohtaisen hinnan tasolla, jota haluat kokeilla, ja vertaile sitten kokeilun tuloksia.

Keskitynkö tiettyihin ongelmakohtiin?
Hankintakohtaiset hinnat asetetaan mainosryhmätasolla. Tästä johtuen korkeimman tarjouksen muutokset vaikuttavat kaikkiin ryhmän avainsanoihin. Jos osa avainsanoistasi toimii tehokkaasti nykyisellä hankintakohtaisen hinnan tasolla, mutta haluaisit parantaa muiden avainsanojen tehokkuutta, voit kokeilla mainosryhmän jakamista pienemmiksi ryhmiksi.

Jätä tehokkaimmin toimivat avainsanat nykyiseen mainosryhmään ja sijoita osa huonommin toimivista avainsanoista uuteen mainosryhmään saman kampanjan sisällä. Nyt voit muuttaa parhaiden avainsanojen hankintakohtaista hintaa ja saada lisää tuloksia, samalla kun tarkkailet ja muokkaat vähemmän kävijöitä tuovia avainsanoja niin, että nekin ovat kannattavia.

Hankintakohtaista hintaa täytyy laskea, jotta toiminta pysyy kannattavana. Mitä vaikutuksia tällä muutoksella on?
Oletetaan, että kannattavuussyistä sinun täytyy laskea joidenkin tuotteiden tuloshintaa. Pienennä tässä tapauksessa mainosryhmän korkeinta hankintakohtaista hintaa asteittain ja tarkkaile seurauksia. Korkeimman hankintakohtaisen hinnan laskemisen seurauksena odotettavissa on kävijämäärän pieneneminen sekä napsautusten ja tulosten väheneminen. Kunkin tuloksen pitäisi kuitenkin nyt olla hinnaltaan toivomasi tason alapuolella.

Haluan hyödyntää budjettini tehokkaasti
Jos et käytä kampanjasi päiväbudjettia kokonaan, mutta haluaisit tehdä niin, voit kokeilla joidenkin mainosryhmien korkeimman hankintakohtaisen hinnan nostamista. Näin näet, kuinka monta tulosta voit saada korkeammalla hankintakohtaisen hinnan tasolla.

Vaihtoehtoisesti voit luoda kampanjaasi uusia avainsanoja sisältävän uuden mainosryhmän. Tuloksenoptimointityökalun avulla voit kokeilla laajan haun avainsanoja ja saada selville, mitä mahdolliset asiakkaasi etsivät, samalla kun näytät mainoksia vain silloin, kun tulos on todennäköinen. Hakuraportin avulla saat selville, mitkä avainsanat johtavat tuloksiin. Saat parhaan lopputuloksen lisäämällä nämä avainsanat suoraan kampanjaan.

Lisätietoja tuloksenoptimointityökalusta on tässä sivustossa, jossa näet, miten voit aktivoida tuloksenoptimointityökalun AdWords-tilissäsi jo tänään.

Kirjoittaja: Maija - Inside AdWords-tiimi