Monet mainostajat hyödyntävät AdWords-kampanjoissaan laskentataulukoita helpottaakseen esimerkiksi hintojen muuttamista, avainsanalistojen luomista ja kohde-URL-osoitteiden muokkausta. Siksi päätimme kehittää tavan käyttää laskentataulukoita suoraan tilissäsi, ja nyt tämä ominaisuus on käytettävissä uudessa AdWords-käyttöliittymässä.

Pääset taulukoiden muokkaustilaan Avainsanat-välilehden kautta missä tahansa mainosryhmässä. Se löytyy Lisää toimintoja -valikosta.


Ennen olet saattanut käyttää kehittynyttä muokkaustoimintoa avainsanojen hintatarjousten ja kohde-URL-osoitteiden antamiseen. Laskentataulukoita muokkaamalla voit suorittaa nämä tehtävät taulukkonäkymässä. Vaikka käyttäisit jotain toista taulukkosovellusta, voit helposti siirtää työsi AdWordsiin kopioimalla ja liittämällä taulukon tiliisi.

Voit käyttää laskentataulukoissa kaavoja avainsanojen ja hintatarjousten muokkaamiseen. Jos esimerkiksi haluat mainoksesi näkyvän ensimmäisellä sivulla, mutta hintatarjouksesi on alhaisempi kuin ensimmäisen sivun hintatarjous, voit luoda tätä varten oman kaavan.


Tässä olen asettanut korkeimman napsautuskohtaisen hinnan arvoksi 120 prosenttia ensimmäisen sivun hintatarjouksesta (solu G2). Voin soveltaa sitä kaikkiin avainsanoihini kopioi ja liitä -toiminnon avulla. Muista, että vain arvot tallennetaan AdWordsiin, ei kaavoja.