Tässä Avainsanojen perusteet sarjamme viimeisessä osassa keskustelemme negatiivisista avainsanoista ja miksi saatat haluta poistaa avainsanoja mainoksesi tehostamiseksi.

Negatiiviset avainsanat

Negatiiviset avainsanat on yksi neljästä AdWords avainsanahaun asetuksista joka voi auttaa kohdistamaan mainoksesi mahdollisille asiakkaille ja parantaa investoinnin tuottoprosenttia ja muuntokertoimia. Toisin kuin Laaja-, Tarkka-, ja Ilmaushaun avainsanat, negatiiviset avainsanat ovat avainsanoja, joihin liityen et halua mainostesi näkyvän. Voit käyttää negatiivisia avainsanoja joko mainosryhmän tai kampanjan tasolla. Rakentaessasi negatiivista avainsanaluetteloa, yritä olla niin laaja kuin mahdollista, mutta varo, että yksikään negatiivinen avainsana ole päällekkäinen Laajan, Ilmaus, tai Tarkan haun avainsanojen kanssa, koska tämä voi aiheuttaa ettei mainoksesi näy. Esimerkiksi jos mainostaja on rahoituslaitos, joka tarjoaa lainoja, mutta ei tarjoa reaalikorkoja, voi halutessaan sisällyttää "korko "ja" reaali" negatiivisiksi avainsanoiksi. Kuitenkin, jos hän haluaa sisällyttää "kiinteäkorkoisia lainoja "hänen avainsanaluetteloonsa, hänen ei pitäisi sisällyttää avainsanaa "korko" hänen kampanjansa negatiivisten avainsanojen luetteloon.

Aivan kuten voit käyttää avainsana-työkalua löytääksesi avainsanamuunnelmat ja määritteet 'positiivisia' avainsanojen luetteloa varten, voit löytää avainsanamuunnelmat ja määritteet negatiivisten avainsanojensi luetteloa varten. Voit myös kokeilla hakea joitakin keskeisiä avainsanoja Google Searchin avulla ja tutkia ensimmäiset sivut hakutuloksista löytääksesi mahdollisesti aiheita, joihin liittyen et halua mainoksesi näkyvän.

Saatat haluta valita negatiivisia avainsanoja suodattaaksesi pois tiettyjä hakuja useista syistä:
  • Suodattamalla pois eri tuotteet ja palvelut: Kiinteistönvälittäjä, joka on keskittynyt myynti-asuntoihin voivat halutessaan kuulua paitsi kielteisten avainsanoja "vuokra" ja "vuokraaminen", mutta myös käyttää avainsanatyökalua löytääseen vaihtoehtoja, kuten "vuokrat, "vuokraus" ja "vuokraasunto".
  • Suodattamalla pois asiaankuulumattomat haut: Mainostaja joka myy luontaistuotteet, havaitsee, että erään tuotteen nimi sattuu myös olemaan musiikillinen ryhmä. Tällaisessa tapauksessa olisi viisasta sisällyttää negatiivisia avainsanoja, kuten: "musiikkia", "bändi", "konsertti", "lippu", "sanoitukset", "levy", "mp3" ja monikolliset muodot näistä sanoista.
  • Suodatin vakaville ostajille: Digitaalikameroiden myyjät saattavat haluta suodattaa pois tutkimukseen suuntautuvia avainsanoja, kuten: "Arviointi", "arvio", "vertailla", "vertailu" ja monikolliset muodot näistä sanoista.
Avainsanojen poistaminen

Suurin osa strategioista joista olemme keskustelleet keskittyvät avainsanaluettelon laajentamiseen. Jos olet optimoimassa jo olemassa olevaa tiliä, voi kuitenkin olla yhtä hyödyllistä poistaa avainsanoja tilisi alkaessa tunnistaa avainsanoja, jotka toimivat huonosti. Riippuen mainontasi tavoitteista, haluat ehkä soveltaa erityisiä strategioita poistamalla tietyt avainsanat.

Jos olet kiinnostunut napsautussuhteesta (CTR) sivuillasi, voit tunnistaa ja poistaa avainsanoja, joilla on suuri näkyvyys mutta jotka tuottavat vähän napsautuksia. Nämä avainsanat saattavat olla liian yleisiä tai epärelevantteja ja ne keräävät monia näyttökertoja, mutta hyvin vähän napsautuksia. Jos olet kiinnostunut mainostesi näkyvyydestä, voit tunnistaa ja poistaa avainsanoja joilla on korkeat kustannukset, mutta hyvin vähän tuloksia. Nämä avainsanat saattavat olla liian tarkkoja ja kerätä vain muutamia näyttökertoja pitkän ajan jakson kuluessa, koska vain hyvin harvat ihmiset hakevat niitä.

Voit tunnistaa erittäin erityisiä tai yleisiä avainsanoja luomalla Sijoittelun-ja avainsanan tehokkuus-raportti ja muokkaamalla tai poistamalla nämä avainsanat.