Tänään perehdymme hieman tarkemmin sisältöverkostoon. Sisältöverkosto on osa Google-verkostoa johon myös hakumme kuuluu. Suomalaisessa sisältöverkostossamme on jo mukana tuhansia laadukkaita julkaisijoita brändinimistä niche- aiheisiin, ja Googlen avulla voit näyttää mainontaa näillä sivuilla.

Sisältöverkoston mainokset kohdistetaan sivustojen sisältöteemojen mukaan. Mainokset voivat käynnistyä avainsanojen (sisältökohdistus) tai itse valitsemasi mainospaikan mukaan (sijoitteluun kohdistus).


Avainsanoilla kohdistaminen
Avainsanoja käyttävät mainosryhmät tavoittavat käyttäjiä sisältökohdistetun mainonnan kautta. Mainokset kohdistetaan sisältösivuun asiayhteyden perusteella, ja kyseisen mainosryhmän avainsanojen on liityttävä suoraan sivun sisältöön.

Mainosryhmien mainospaikat vaikuttavat siihen, miten mainokset näkyvät sisältöverkostossa. Jos mainosryhmä sisältää vain mainospaikkoja, nämä mainospaikat määrittävät, missä mainokset näytetään. Jos mainosryhmät sisältävät sekä avainsanoja että mainospaikkoja, ne määrittävät yhdessä, missä mainoksia voidaan näyttää.

Suosittelemme käyttämään sisältöverkostoa haun rinnalla sillä tämä takaa kampanjallesi parhaimman mahdollisen näkyvyyden ja menestyksen. Valinta on kuitenkin sinun.

Miten voin aloittaa Googlen sisältöverkostossa mainostamisen?
Sisältömainostamisen aloittaminen on helppoa! Seuraa vain Tukikeskuksemme tarkkoja ohjeita kampanja-asetustesi muokkaamiseen täällä.

Jos otat käyttöön sisältöverkostomainostamisen, voit ottaa käyttöön myös sisältöhinnat, joiden avulla AdWords-mainostajat voivat asettaa yhden hinnan, kun heidän mainoksensa näkyvät Googlessa ja sen hakukumppaneiden sivustoissa, ja erilliset hinnat, kun heidän mainoksensa näkyvät Google-verkoston sisältösivustoissa ja tuotteissa. Löydät lisätietoja täältä.

Miten voin varmistaa, että saan parhaan mahdollisen tuoton sisältömainoksilleni?
Optimointivihjeidemme avulla voit varmistaa, että mainoksiasi näytetään mahdollisimman usein Google-verkostossa ja juuri oikeilla sivustoilla.

Google tarjoaa myös käyttöösi useita työkaluja joiden avulla voit valvoa missä mainoksesi näkyy. Esimerkiksi mainospaikan tehokkuusraportti auttaa sinua seuraamaan mainostesi menestystä sisältöverkostossa. Tarjoamme myös käyttääsi sivustojen ja luokkien poissulkemisen – näin voit itse määrittää etukäteen kampanjaa luodessasi, missä et halua mainoksesi näkyvän.

Aloita sisältömainostaminen jo tänään ja varmista, että saat parhaan mahdollisen investoinnnin tuottoprosentin kampanjoillesi!