Google Analytics on ilmainen Internet analytiikka-palvelu, joka tarjoaa hyödyllistä tietoa verkkosivujen ja markkinoinnin optimointiin. Sivustojen hallinnoitsijat ja markkinoijat voivat tehdä tarkkoja muutoksia sivustoihin ja kampanjoihin Google Analytics-raporttien avulla. Google Analytics kerää tietoja sivustolla tapahtuvasta liikenteestä, mainoskampanjoista, sähköisestä kaupankäynnistä ja tuloksista; antaen käyttäjälle paremman käsityksen markkinoinnin toimivuudesta sekä sivuston sisällöstä.

Miten voin rekisteröityä ja asentaa Google Analyticsin?

Rekisteröitymisen jälkeen tulee tärkein osa Google Analytics-tilin luomista: seurantakoodi. Jokainen Analyticsin käyttäjä saa tilikohtaisen JavaScript-koodin lisättäväksi kaikille sivuston sivuille välittömästi ennen "body"-kohtaa.

On tärkeää lisätä koodi kaikille sivustosi sivuille, muuten Analytics ei anna sinulle koko kuvaa mitä sivustollasi tapahtuu.

Jos et ole valmis lisäämään koodia nyt, voit aina hakea tämän koodin myöhemmin. Riippuen sivustosi koosta sekä sivujen, joita haluat seurata, lukumäärästä, kannattaa sinun ehkä konsultoida sivustojesi ylläpitäjää koodin asentamiseen liittyen.

Miten voin tarkastella raportteja?

Kun olet kirjautunut, ohjelma vie sinut Analytics-asetukset-sivulle. Tila-ruudusta sivun oikealla puolella saat tietää, onko koodi asennettu oikein. On tärkeää kuitenkin muistaa, että koodin asentamisen jälkeen kuluu muutamasta tunnista vuorokauteen ennen kuin raporttisi alkavat kerätä ja näyttää tietoa sivustoltasi.

Kun tila-ruudussa Analytics-asetukset-sivulla lukee, että vastaanotat tietoja, voit napsauttaa Näytä raportit-linkkiä saadaksesi raportteja sivustosi liikenteestä.

Suosittelemme kokeilemaan erilaisten raporttien tekoa. Analytics-käyttöliittymä on suunniteltu intuitiiviseksi ja helposti ymmärrettäväksi. Jos haluat lisätietoja, Analytics-ohjekeskus tarjoaa paljon lisätietoa.