Matkapuhelinten kehityksen myötä kuluttajat ovat omaksuneet uusia tapoja, joilla he ovat vuorovaikutuksessa brändien kanssa. Näissä kohtaamisissa fyysisen ja digitaalisen maailman rajat usein hämärtyvät. Näin käy muun muassa, kun kuluttaja etsii tuotetta aluksi verkosta mutta ostaakin sen kivijalkakaupasta. Vastaavasti kuluttaja voi nähdä televisiossa kiinnostavan brändin, josta hän sitten hakee lisätietoja verkosta. Työmatkalla katseltu mobiilivideo voi puolestaan herätellä matkakuumetta ja johtaa lopulta siihen, että matka varataan kotona tietokoneella.Yleisö voi löytää tiensä brändisi luokse monella eri tavalla. Vain Google voi kuitenkin tarjota kattavat työkalut, joilla tavoitat kuluttajat juuri oikealla hetkellä ja joilla voit mitata mainontasi tehokkuutta eri laitteissa ja verkostoissa.

Maanantaiaamuna luvassa on uutisia. Aion kertoa Advertising Week ‑tapahtumassa Times Centerin The Stage-salissa monista uusista innovaatioistamme, joiden tavoitteena on nivoa televisio ja digitaalinen maailma, online- ja offline-maailma sekä mobiililaitteet ja tietokoneet entistäkin tiiviimmin yhteen.

Yhdistä televisio ja digitaalinen maailma Brand Liftin avulla


Olemme viime vuosina panostaneet Brand Liftiin. Tämän tuotteen avulla markkinoijat voivat selvittää, millainen vaikutus YouTube-kampanjoilla on esimerkiksi bränditietoisuuteen ja ostoaikeisiin ostoprosessin eri vaiheissa.

Nyt tuomme Brand Liftin ominaisuudet myös TV-kampanjoihin. Näin mainostajat voivat selvittää, miten TV-mainokset lisäävät brändistä tehtyjä Google- ja YouTube-hakuja. Tämä mahdollistaa YouTube-kampanjoiden ja TV-mainonnan tehokkaan keskinäisen vertailun. Alustavien kokeilujen perusteella YouTube-mainokset tuottavat TV-mainoksiin verrattuna lähes kaksinkertaisen määrän hakuja impressiota kohden.

Brand Liftin määrittäminen TV-mainoskampanjoille on helppoa, sillä edes media-aikataulua ei tarvitse lisätä itse. Riittää, että otat Brand Liftin käyttöön sekä TV- että YouTube-kampanjoissasi, niin pystymme raportoimaan brändistäsi tehdyt haut molemmista kampanjatyypeistä.

"On hienoa nähdä Googlen panostavan siihen, että videoiden vaikutuksia voitaisiin seurata entistä paremmin. Me Volkswagenilla olemme erittäin kiinnostuneita siitä, kuinka television ja digitaalisten käyttöympäristöjen, kuten YouTuben, tehokkuutta voidaan vertailla entistä tasapuolisemmin. Saamme varmasti paljon arvokasta tietoa, kun pääsemme vertailemaan eri medioiden tehokkuutta Brand Liftin avulla tarkasti, luotettavasti ja tieteellisesti pätevällä tavalla." – Vinay Shahani, Volkswagen of American markkinoinnista vastaava varatoimitusjohtaja

Yhdistä online-mainokset ja verkon ulkopuolella tapahtuva myynti

Televisio, YouTube ja online-haut liittyvät tiiviisti yhteen, mutta myös online-mainosten ja verkon ulkopuolella tapahtuvien kivijalkakaupassa käyntien välillä on selkeä yhteys. Tutkimuksen mukaan 30 % älypuhelinten käyttäjistä, jotka käyvät verkkosivustolla tai käyttävät kaupan sovellusta, ostavat jotakin kivijalkakaupasta vuorokauden sisällä.

Otamme käyttöön sijaintilaajennukset ja kivijalkakaupassa käyntien mittaamisen Google Display ‑verkostossa, jotta markkinoijat voivat seurata online-mainosten ja verkon ulkopuolella tapahtuvan myynnin välistä yhteyttä. Kun kuluttajat selaavat lempisivustojaan tai käyttävät lempisovelluksiaan, voit tavoittaa heidät mainoksilla, joissa näytetään yrityksesi osoite, Google Mapsin reittiohjeet sekä valokuvia. Tämä on erittäin tehokas tapa saada lisää kävijöitä kivijalkakauppaasi.

Home Depot tavoitti Display-mainosten sijaintilaajennusten avulla kuluttajia, jotka käyttivät puhelintaan aktiiviseen selailuun brändin suosituimpien kauppojen lähistöllä. Tämän tuloksena kauppojen sijoitetun pääoman tuottoprosentti kasvoi kahdeksankertaiseksi. "Display-mobiilimainosten sijaintilaajennukset maksoivat itsensä takaisin nopeasti", toteaa Home Depotin online-markkinoinnin johtaja Umut Dincer. "Tavoitimme kauppojen lähialueella olevat kotiremontoijat juuri sillä hetkellä, kun he olivat ostoaikeissa." Lue koko tarina.

Mutta miten markkinoijat voivat mitata tällaisten online-mainosten vaikutuksia? Display-mainosten kivijalkakaupassa käynneillä mitataan Display-verkoston mainosten vaikutusta toteutuneisiin käynteihin esimerkiksi kaupassasi, hotellissasi, autoliikkeessäsi tai ravintolassasi. Google Mapsin tekniikan ansiosta käytettävissämme on yli 200 miljoonan kivijalkakaupan tarkka sijainti ja voimme raportoida käynnit 99 prosentin tarkkuudella.2 Näin tarkkoja ja laajoja tietoja ei pysty tarjoamaan kukaan muu kuin Google. Lue lisää.

Yhdistä eri laitteet

Viimeinen tavoite on nivoa entistä tiiviimmin yhteen kaikki kuluttajien käyttämät laitteet eli puhelimet, tabletit, tietokoneet ja kaikki niiden välimuodot. Otamme nyt käyttöön laitteidenvälisen uudelleenmarkkinoinnin Google Display ‑verkostolle ja DoubleClick Bid Managerille. Tämän ominaisuuden avulla voit tavoittaa saman käyttäjän kaikilla eri laitteilla sekä eri sovelluksissa ja sivustoilla. Näin voit välittää yleisöllesi yhtenäisen kuvan ja päättää, kuinka usein näytät mainoksia eri laitteissa.


Oletetaan, että olet jälleenmyyjä ja haluat luoda joulukampanjan. Käyttämällä laitteidenvälistä uudelleenmarkkinointia voit näyttää asiakkaille "Joulu on jo ovella" ‑mainoksen, kun he selaavat sivustoja puhelimellaan työmatkalla. Myöhemmin päivällä voit näyttää erikoistarjouksen koristeista ja jouluherkuista, kun he selaavat tablettia kotonaan.

Kaikki edellä mainitut uudet innovaatiot otetaan käyttöön lähikuukausien aikana.

On etuoikeus olla mukana kehittämässä tuotteita, jotka auttavat brändejä tavoittamaan ja aktivoimaan asiakkaita sekä mittaamaan tehokkuuttaan luotettavalla tavalla. Kerromme lisää näistä upeista innovaatioista koko Advertising Week ‑mainontatapahtuman ajan. Otamme mielellämme vastaan kaiken palautteen, joka sinulta liikenee tämän yhteisen matkamme aikana.

Osallistu keskusteluun hashtagilla #GoogleAW2016.


Kirjoittaja: Brad Bender, Display- ja videomainonnan varapääjohtaja

1. Google / Ipsos Connect, How devices connect consumers to stores (Laitteet kuluttajan ja kivijalkakaupan yhdistävänä tekijänä), maaliskuu 2016, Yhdysvallat, (osallistujia verkossa: 2 013, ikä 18+ / osallistujia verkossa: 567, ikä 18–34)

2. Kivijalkakaupassa käynnit on laskettu tietoja konservatiivisesti tulkiten. Ilmoitettujen käyntien määrä on 99 %:n varmuudella pienempi tai korkeintaan yhtä suuri kuin toteutuneiden käyntien määrä.