Mieti vaikkapa viimeksi katsomaasi YouTube-videota. Miten löysit kyseisen videon? Lähettikö joku ystävistäsi tiedon siitä sinulle? Klikkasitko blogissa tai sosiaalisessa mediassa olevaa linkkiä? Vai suuntasitko kenties suoraan YouTubeen etsimään katsottavaa miljoonien tätä palvelua päivittäin käyttävien ihmisten tapaan?

Halusimme tavoittaa videoita valitsevat katsojat, joten kehitimme TrueView Discovery ‑mainokset (aiemmin TrueView In-Display). Kyse on räätälöidystä mainosmuodosta, jonka avulla käyttäjät löytävät juuri sinun brändiäsi koskevaa sisältöä.Mainosmuodon nimi ei ole ainoa tekemämme muutos. TrueView Discovery ‑mainoksista tehdään nimittäin entistä tehokkaampia, sillä lisäämme aimo annoksen aiempaa osuvampia mainoksia niin hakutulossivuille kuin koko YouTube-sovelluksen kattavaan mainosjakaumaankin. Nyt siis TrueView Discovery ‑mainokset näkyvät ensimmäistä kertaa hakutuloksissa myös mobiililaitteilla. Olemme tehneet muutoksia hakumainosten osuvuuteen, ja testiemme perusteella klikkausprosentti on kasvanut kokonaisuudessaan 11 prosenttia.


TrueView Discovery ‑mainokset sitouttavat katsojia tehokkaasti: videosi klikkaaminen on selvä merkki siitä, että tietty katsoja on kiinnostunut brändistäsi. Tästä syystä käyttäjät katsovatkin keskimäärin vielä yhden brändisi videon vuorokauden sisällä TrueView Discovery ‑mainoksesi näkemisestä.[1] Mainosmuoto on räätälöity tavoittamaan yleisösi ja ohjaamaan katsojat sisältösi luo silloin, kun he etsivät hyvää katsottavaa.

TrueView Discovery ‑mainokset houkuttelevat katsojia silloin, kun he jo muutenkin etsivät videoita. Siksi TrueView Discovery ‑mainosten avulla saadaan viisi kertaa enemmän mainostajien toimintakehotusten klikkauksia kuin TrueView In-Stream ‑mainoksia käytettäessä. Ne ovat myös mainio keino pitkähkön sisällön mainostamiseen.

Muun muassa Benefit Cosmeticsin kaltaiset mainostajat käyttävät TrueView Discovery ‑mainoksia brändiinsä liittyvän sisältönsä markkinointiin. Jokin aika sitten yritys aloitti kampanjan, jossa tämän mainosmuodon avulla tavoitettiin uusimpia kulmakarvatrendejä tutkivia katsojia. ”Halusimme näkyvyyttä luonnollisella tavalla mutta kuitenkin niin, että brändimme ja yrityksemme DNA korostuisi. Mainokset olivat kätevä tapa tavoittaa meitä etsiviä asiakkaita”, kertoo Nicole Frusci. Hän toimii Benefitin brändin ja digitaalisen markkinoinnin varatoimitusjohtajana. Kun YouTube-hakutuloksissa ja aiheeseen liittyvien videoiden katselusivuilla näytettiin osuvaa sisältöä, Benefit kasvatti kanavansa tilaajamäärää 20 prosentilla ja sai 663 000 ansaittua näyttökertaa 1,2 miljoonan maksetun näyttökerran lisäksi.

Miksi lukisit sivukaupalla TrueView Discovery ‑mainosten hyödyistä, kun voisit katsoa videon? Hoida homma, Josh!Muutokset tulevat voimaan lähiviikkoina, joten pidä silmät auki AdWordsissa tai DoubleClick Bid Managerissa. Pian pääset tavoittamaan kohdeyleisösi YouTubessa juuri oikeaan aikaan ja oikeassa tilanteessa.

Kirjoittaja: Nicky Rettke, tuoteryhmäpäällikkö, YouTube-mainokset

[1] Googlen sisäiset tiedot; kansainvälinen analyysi perustuu kanaviin, joilla on vähintään 10 000 näyttökertaa joko mainoksen kautta tai muuta reittiä; tammi- ja helmikuu 2015.