Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että puolet 18–49-vuotiaista katsoo videon mieluiten mobiililaitteellaan. Jopa olohuoneessa ollessaan monet katsovat videon mieluimmin älypuhelimellaan, jota on helppo hallita, räätälöidä ja käyttää. Katselutapojen muuttuessa pyrimme kehittämään uusia mainosmuotoja, jotka on sovitettu näihin muutoksiin.

Niinpä julkistamme tänään puskurimainokset – uuden, kuuden sekunnin videomuodon, jota myydään AdWords‑huutokaupassa tuhannen impression hinnan perusteella. Puskurimainokset sopivat erinomaisesti kattavuuden ja näyttötiheyden kasvattamiseen varsinkin mobiililaitteilla, joissa lyhyet ja ytimekkäät videot toimivat hyvin.

Olemme todenneet puskurimainosten toimivan tiiviytensä ansiosta parhaiten TrueView‑ tai Google Preferred ‑kampanjassa. Ensimmäisissä testeissä puskureilla oli voimakas positiivinen vaikutus suppilon loppuosan tietoihin, kuten muistettavuuteen, tietoisuuteen ja harkintaan, mikä puolestaan täydensi TrueView'n positiivista vaikutusta suppilon keski- ja alkupään tietoihin, kuten suosittuuteen ja ostoaikeisiin. Voimme myös todeta, että TrueView-kampanjassa puskurit lisäävät kattavuutta ja näyttötiheyttä.

Atlantic Records testasi tätä uutta muotoa jo varhain käyttämällä puskureita englantilaisen Rudimental-yhtyeen toisen albumin julkaisussa. Atlantic Records/Warner Music Groupin markkinointijohtaja Fiona Byers sanoi: "TrueView ja puskurit olivat hyvin tärkeässä roolissa viimeaikaisessa Rudimental-kampanjassa, jossa kerroimme yhtyeen toisen albumin tarinaa. Kustannustehokkaiden puskureiden avulla pystyimme esittelemään hienosti valtavan määrän legendaarisia levyllä esiintyviä vierailijoita. Mainoksissa voitiin antaa lyhyet, tarkat tiedot levyllä esiintyvästä artistista ja albumin yksittäisestä kappaleesta, kun TrueView puolestaan antoi kattavamman kuvan albumista ja yhtyeestä. TrueView ja puskurit toimivat tehokkaammin yhdessä kuin erikseen käytettyinä."

Nopeana ja hauskana mainosmuotona puskurit soveltuvat hyvin sarjana julkaistavaan sisältöön. Saksalainen Audi jakoi pitkän TrueView-mainoksensa osiin ja esitteli Q-sarjan kaupunkimaasturinsa mielikuvia herättävillä q-kirjaimilla alkavilla saksan kielen sanoilla, kuten Querpass (poikittaissyöttö) ja Quantensprung (kvanttiloikka). Mainosmuodon varhainen käyttäminen heijastaa Audi AG:n iskulausetta "Vorsprung durch Technik" ("Teknistä etumatkaa").

Mielestämme puskurimainokset ovat hieman kuin videomainosten haikuja – ja odotamme innoissamme, mitä luova yhteisö niillä tekee. Voit alkaa käyttää puskureita toukokuun alusta alkaen ottamalla yhteyttä Google-myyjään. Seuraa myös julkaisemiamme uusia mainosmuotoja, jotka soveltuvat ainutlaatuisesti ihmisten tapaan katsoa videoita nyt ja tulevaisuudessa.

Kirjoittanut: Zach Lupei, videomainosten tuotepäällikkö
Lähettänyt: Antti Kauttonen, Google AdWords Nordics