Mobiililaitteisiin siirtyminen ei enää ole vain tulevaisuudenkuva. Se on nykypäivää.

Google-haussa on vuosittain biljoonia hakuja, ja yli puolet niistä tehdään mobiililaitteilla. Samalla tavoin miljoonien Google Analyticsia käyttävien verkkosivustojen verkkoliikenteestä yli puolet on peräisin älypuhelimien ja tablettien käyttäjiltä.

Kysyimme ihmisiltä, miten he kuvailisivat suhdettaan älypuhelimeensa. He kertoivat sen olevan osa elämää ja aina mukana – kuin se olisi kasvanut käteen kiinni. Älypuhelimen puoleen käännytään aina, kun halutaan tietää jotakin, mennä jonnekin, tehdä jotakin tai ostaa jotakin.

Jotta mobiilimarkkinointi sujuisi entistä tehokkaammin, suunnittelimme AdWordsin uudelleen perusasioista lähtien – mainoksista ja hintatarjouksista aina työnkulkuun ja mittaustuloksiin saakka.  Uudistusten myötä markkinoijien on myös aiempaa helpompi yhdistää digitaalinen ja fyysinen maailma.

Sijaintiin liittyvien mobiilihakujen määrä kasvaa 50 prosenttia nopeammin kuin kaikkien mobiilihakujen yhteensä, joten on selvää, että kuluttajat liikkuvat sujuvasti digitaalisen ja fyysisen maailman välillä. Markkinoijien on siis vastattava tähän haasteeseen.

Google Performance Summit ‑tapahtumassa käytiin läpi upeita uusia innovaatioita mainostajien kanssa. Päivän merkittävimmät julkistukset on esitelty alla. Voit katsoa koko ohjelman taltioinnin täältä.

AdWordsin uudistus – lähtökohtana mobiilimainonta

Viime vuosien aikana olemme huomanneet, että mobiililaitteiden huomioiminen ja palveluiden suunnitteleminen ensisijaisesti mobiililaitteille ovat täysin eri asioita. Siksi uudistimme täysin sen, kuinka lähestymme ja kehitämme AdWordsia.

Miten tämä uudistus vaikuttaa tekstimainoksiin? Mainosten toimintaympäristö on mullistunut täysin mobiililaitteiden myötä. Aiemmin tänä vuonna poistimme oikean reunan mainokset pöytätietokoneissa näytettävistä mainoksista, jotta hakujen tekeminen eri laitteilla sujuisi paremmin ja yhtenäisemmin. Tämä viitoitti tietä tekstimainosten muutoksille, jotka ovat AdWordsin koko 15-vuotisen historian suurimpia.

AdWordsin uudet laajennetut tekstimainokset on optimoitu suosituimpien älypuhelimien näyttöjä varten, joten niissä on enemmän tilaa tuotteiden tai palveluiden tiedoille. Tässä keskeisimmät muutokset:

Päivitetyt mainoksen osat
Nykyiset
Saatavana vuoden 2016 aikana
Näkyvämmät otsikot
Yksi 25 merkkiä pitkä otsikko
Kaksi 30 merkkiä pitkää otsikkoa
Pidempi kuvausrivi
Kaksi 35 merkkiä pitkää kuvausriviä
Yksi yhdistetty 80 merkin pituinen kuvausrivi
Osuvampi näkyvä URL-osoite
Näkyvä URL-osoite syötetään manuaalisesti. Jos näkyvän, lopullisen ja aloitussivun URL-osoitteissa on eroja, mainos hylätään.
Tarkkuuden varmistamiseksi verkkotunnus poimitaan automaattisesti lopullisesta URL-osoitteesta. URL-polkua voi muokata.

Näiden päivitysten ansiosta mainokset toimivat paremmin kaikilla näytöillä – etenkin mobiilikäyttäjille, jotka haluavat tietää tarjontasi tarkalleen ennen verkkosivustollesi siirtymistä.

Alkuvaiheen testauksiin perustuen eräiden mainostajien klikkausprosentit ovat kasvaneet jopa 20 % verrattuna tämänhetkisiin tekstimainoksiin. Suosittelemme vahvasti, että alat suunnittelemaan tämän päivityksen käyttöönottoa kunhan se vuoden 2016 aikana AdWords-tileillä laajemmin esitellään.

Miltä Display-mainokset näyttävät mobiililaitteet edellä liikkuvassa maailmassa? Mobiililaitteet ovat tuoneet uusia ulottuvuuksia kuluttajien tavoittamiseen sivustojen, sovellusten ja videoiden muodossa. Markkinoijat kohtaavat kuitenkin haasteita luodessaan mainoksia, jotka soveltuisivat saumattomasti kaikkiin laitteisiin ja ympäristöihin. Responsiivisten Display-mainosten sisältö, koko ja muoto mukautuvat automaattisesti ympäristöönsä sopivaksi kaikkialla Google Display ‑verkostossa, joka koostuu yli kahdesta miljoonasta sivustosta ja sovelluksesta. Responsiiviset mainokset muuntautuvat myös natiivimainoksiksi. Niiden avulla voit näyttää kuluttajille mainoksia, jotka sopivat heidän selaamiensa sivujen ilmeeseen ja tunnelmaan. Sinun tarvitsee ainoastaan antaa otsikot, kuvaus, kuva ja URL-osoite — tämän jälkeen Google automaattisesti suunnittelee puolestasi nämä kauniit responsiiviset mainokset.

Responsiiviset mainokset muokkautuvat sopiakseen mihin tahansa sivustoon tai sovellukseen Display-verkostossa 

Laajennamme myös Google Display ‑verkoston uudelleenmarkkinointikampanjoiden kattavuutta antamalla käyttöösi mainostilaa muista mainosverkostoista. Näin tavoitettavissasi on enemmän verkkosivustoja ja sovelluksia kaikkialta maailmasta. Tällä inventaariolla eurooppalainen lentoyhtiö SAS sai noin 20 % enemmän konversioita samalla hankintakohtaisella hinnalla uudelleenmarkkinointikampanjoissaan. Lisätietoja

Miten tämä uudistus vaikuttaa hintatarjouksiin? Markkinoijat tarvitsevat enemmän vaihtoehtoja ja joustavuutta hintatarjousten optimoimiseen eri laitteille. Muutaman kuukauden kuluttua voit asettaa yksilölliset hintatarjousten muokkaukset jokaiselle laitetyypille – mobiililaitteille, tietokoneelle ja tabletille. Näin voit asettaa avainsanan hintatarjouksen sille laitteelle, joka on yrityksellesi arvokkain, ja hintatarjouksen muokkaukset muille laitteille. Hintatarjouksen muokkaukseksi voi uudistuksen myötä asettaa jopa +900 %. Kun vaihtoehtoja on enemmän, optimointi voidaan tehdä entistäkin tarkemmin. Samalla tavoitat kuluttajat kaikissa laitteissa helposti yhden kampanjan avulla.

Mobiilikäyttö yhdistää digitaalisen ja fyysisen markkinoinnin maailmat

Lähes kolmannes mobiiliha'uista liittyy sijaintiin. Digitaalinen ja fyysinen maailma limittyvät – etsitpä sitten ravintolaa perjantai-illalle tai kauppaa, joka myy sinulle sopivia kumisaappaita.

Jotta kuluttajien olisi helpompi löytää yrityksesi sijainti, otamme käyttöön uudenlaiset paikalliset hakumainokset Google.comissa ja Google Mapsissa. Sijaintilaajennusten avulla mainostajat saavat yrityksensä sijainnin näkyvästi esille, kun kuluttajat hakevat esimerkiksi lähistöllä olevaa kenkäkauppaa tai autokorjaamoa. Lisätietoja

Muokkaamme myös Google Mapsin toimintoja yritysten kannalta yhä paremmiksi ja yksilöllisemmiksi, jotta saisit lisää kävijöitä kauppaasi. Kokeilemme Mapsissa uusia mainosmuotoja, joiden avulla käyttäjien on helpompi löytää yrityksiä liikkeellä ollessaan. Mapsin käyttäjät voivat esimerkiksi nähdä korostettuja merkkejä lähellä olevien kahviloiden, huoltoasemien tai lounasravintoloiden kohdalla ajoreittinsä varrella. Myös yritysten paikallissivujen ilmettä uudistetaan. Jotta kuluttajat tutustuisivat kauppaasi jo ennen kuin saapuvat paikalle, lisäämme sivuille uusia ominaisuuksia, kuten erikoistarjouksia ja mahdollisuuden katsella tuotevalikoimaa.

Mainokset Mapsissa : sponsoroitu karttanuppi ja paikallissivu
Tulosten mittaaminen
AdWords, joka on lajissaan maailman suurin mittaustyökalu, mittaa mainosten tehoa niin verkossa kuin fyysisessä maailmassakin. AdWords alkoi mitata käyntejä kivijalkakaupassa kaksi vuotta sitten, minkä jälkeen mainostajat ovat mitanneet maailmanlaajuisesti yli miljardi kaupassa käyntiä.

Monien eri alojen yritykset kaikkialla maailmassa mittaavat verkkomainosten vaikutusta verkon ulkopuolisiin tapahtumiin käyttämällä AdWordsin tietoja, jotka koskevat käyntejä kivijalkakaupassa. Ison-Britannian Nissanilla huomattiin, että 6 prosenttia mobiilimainosten klikkauksista johtaa käyntiin autoliikkeessä, mikä tuottaa noin 25-kertaisen sijoitetun pääoman tuoton.

Menestyminen mobiilimaailmassa

Koska kuluttajat ovat verkossa jatkuvasti ja digitaalisen ja fyysisen maailman raja hämärtyy, mobiiliperustainen lähestymistapa on yrityksissä nyt ensiarvoisen tärkeää. Google on kehittämässä mobiilimaailmaa ja haluaa sinut mukaansa matkalle.

Nähdäksesi kaikki mainoksiin ja analytiikkaan liittyvät uudistukset, katso julkaisuvideo täältä. Käy myös AdWordsin uudella markkinoinnin tavoitteita käsittelevällä sivustolla ja lue lisää siitä, kuinka yrityksesi voi edistää omia tavoitteitaan erilaisilla mainosratkaisuilla.

Kirjoittaja: Sridhar Ramaswamy, Senior Vice President, Ads and Commerce
Lähettänyt: Antti Kauttonen, Google AdWords Nordics