Tervetuloa vuoden kolmanteen Pohjoismaiden uutiskirjeen pariin! Tällä kertaa käymme läpi toimintalausekkeiden (call-to-action eli CTA) tärkeyttä mainoksissa ja sivustolla, ja kerromme uudesta pohjoismaisesta Partners-videosarjasta.

Viikon mobiilivinkki

Kun haluat kirjoittaa tehokkaan mainostekstin, sinun tulee vastata kuluttajien tarpeisiin oikeanlaisella viestillä. AdWords-hakuverkostokampanjassa esimerkiksi tämän viestin tulisi olla mahdollisimman paljon asiaan, jota asiakkaat ovat kullakin hetkellä etsimässä — liittyen tietenkin palveluihisi ja tuotteisiisi — sekoittaen joukkoon vielä sellaisen ainutlaatuisen myyntivaltin, jota kilpailijoillasi ei ole.

Yhtä tärkeää on sinun kiinnittää huomiota toimintalausekkeisiin, jotka pyrkivät saamaan asiakkaan tekemään haluamasi asian, eli esimerkiksi hakuverkostomainoksen tapauksessa klikkaamaan mainoksesta ja toivottavasti konvertoitumaan sivustollasi. Tyypillinen toimintalauseke olisi esimerkiksi “Tutustu ja pyydä ilmainen hinta-arviosi!”, joka itseasiassa sisältää sekä toimintalausekkeen että (toivottavasti) ainutlaatuisen myyntivaltin eli ilmaisen hinta-arvion.

Mobiilimainoksissasi sinun tulisi miettiä mahdollisesti erilaisia toimintalausekkeita, sillä esimerkiksi jos sinulla on puhelulaajennus mainoksessasi, mobiilissa todennäköisesti sinulle olisi järkevämpää vaihtaa esimerkkilauseke muotoon “Soita ja pyydä ilmainen hinta-arviosi!”

Mainoksien lisäksi on hyvin tärkeää miettiä sivuston toimintalausekkeet kuntoon: mitä näkyvämpiä ja huomiotaherättävämpiä nämä sivustollasi ovat, sitä parempi. Sivustolla olevien toimintalausekkeiden on osoitettu kasvattavan konvertoitumisen todennäköisyyttä erityisesti mobiilissa — olettaen tietenkin, että mobiilisivustosi on jo mahdollisimman hyvin optimoitu.

Viikon video

Yhteistyössä Pohjoismaiden Google Partners-tiimin kanssa olemme aloittaneet joka toinen viikko ilmestyvän videosarjan, jossa esitämme muutaman ajankohtaisen päivityksen Googlen mainosmaailmasta.

Katso tämän sarjan ensimmäinen video, jossa Sara ja Sonja kertovat Analyticsin älykkäistä tavoitteista, Business-tilin omistajuuden siirtoprosesista, Customer Match -listojen tietojen käsittelystä, ja kohde-URL:ien viimeisestä päivästä. Voit katsoa videon YouTubessa tämän linkin kautta!

Jotta saisit päivitykset esimerkiksi tästä videosarjasta suoraan sähköpostiisi, kirjaudu Google Partnersiin osoitteessa www.google.com/partners ja/tai seuraa Partners-yhteisöä Google+:ssa.

Viikon hauska fakta

Meillä on Googlen Dublinin toimistolla oma postitoimistomme, joka on todella kätevä tapa vastaanottaa normaalisti päivän mittaan tulevat toimitukset ja lähettää kaikki mahdolliset perinteisen postin lähetyksemme suoraan töistä!
20160212_161836.jpg

Kirjoittanut ja lähettänyt: Antti Kauttonen, Google AdWords