Brändien mainostajat ovat jo vuosia etsineet keinoja varmistaa, että heidän verkkomainoksensa nähdään. Tämä voi olla haastavaa, sillä 56 prosenttia kaikista näyttömainoksista ja 46 prosenttia kaikista videomainoksista* ei ole katseltavissa, sillä mainokset ovat sivun alaosassa tai taustavälilehdellä tai ne on vieritetty pois näkyvistä. Google on jo useita vuosia auttanut mainostajia vastaamaan näihin haasteisiin. Nyt julkistamme kolme uutta tärkeää parannusta: kaikki tuhannen näyttökerran hinnan kampanjat päivitetään katseltavissa olevan tuhannen näyttökerran hinnan kampanjoiksi, otamme käyttöön uuden katselutiheyden rajoitustoiminnon ja alamme käyttää uusia näkyvyyteen perustuvia raportointitietoja.

Kaikki tuhannen näyttökerran kampanjat ovat nyt katseltavissa olevan tuhannen näyttökerran hinnan kampanjoita
Kuten syyskuussa ilmoitimme, panostamme nyt entistäkin enemmän näkyvyyteen digitaalisessa mainonnassa. Päivitimmekin kaikki Google Display -verkoston tuhannen näyttökerran hinnan kampanjat katseltavissa olevan tuhannen näyttökerran hinnan kampanjoiksi. Nyt kun tämä päivitys on tehty, voimme tyytyväisinä todeta Google Display -verkoston kuuluvan niihin harvoihin mainontaympäristöihin, joissa mainostajat maksavat vain katseltavissa olevista näyttökerroista.

Katseltavissa olevan tuhannen näyttökerran hintaa ryhdyttiin käyttämään mainosten ostamiseen AdWordsissa vuonna 2013. Tavoitteena oli, että mainostajat voisivat halutessaan maksaa vain sellaisista Display-verkoston ja videoiden näyttömainoksista, jotka ovat MRC-järjestön määrittämän katseltavuusstandardin mukaisia. Standardi edellyttää, että mainoksesta vähintään 50 prosenttia näkyy näytöllä ja että näyttömainoksesta näytetään vähintään yksi sekunti ja videomainoksesta kaksi. Näyttöajat mitataan Googlen Aktiivinen näkymä -mittaustekniikalla. Tänä vuonna kymmeniä miljardeja näitä raja-arvoja lyhyempiä näyttökertoja suodatettiin pois, ennen kuin AdWords-mainostajia laskutettiin mainoksista.

Katseltavissa olevan tuhannen näyttökerran hinnan avulla mainostajat voivat ostaa tehokkaasti ja saavuttaa kampanjoidensa tavoitteita entistä paremmin.

Devialet on pariisilainen audiolaitealan yritys, joka halusi tuoda kaiuttimensa ja vahvistimensa entistä useamman kuluttajan tietoon. Mainonnan kattavuuden laajentamiseksi Devialet muutti klikkauskohtaista hintaa käyttävät kampanjansa katseltavissa olevan tuhannen näyttökerran hinnan kampanjoiksi. Tämän seurauksena katseltavissa olevien näyttökertojen määrä kasvoi 49 prosenttia jokaista kulutettua euroa kohden ja keskimääräinen sivustolla vietetty aika suureni 50 prosenttia.

Uusi katseltavissa olevien mainosten näyttötiheyden rajoitustoiminto antaa mainostajille lisää hallintamahdollisuuksia
Näyttötiheyden rajoitustoiminnon avulla voit hallita sitä, kuinka usein mainoksesi näytetään samalle henkilölle. Jos katselukelvottomat näyttökerrat lasketaan mukaan näyttötiheyden rajoitukseen, käyttäjä ei ehkä näe mainosta niin usein kuin on tarkoitus.

Näyttötiheyden rajoitustoiminto huomioi pian vain katseltavissa olevat näyttökerrat AdWordsin Display- ja videokampanjoista. Muutos tulee voimaan muutaman viikon kuluttua. Muutoksen myötä mainostajat voivat hallita entistä paremmin sitä, kuinka usein heidän mainoksensa ovat varsinaisesti käyttäjien nähtävissä. Lisätietoja näyttötiheyden rajoitustoiminnon määrittämisestä on ohjekeskuksessa.

Uudet raportointitiedot antavat paremman kuvan kampanjan tehokkuudesta
Jotta mainostajat saisivat paremman käsityksen siitä, kuinka hyvin heidän Display- ja videokampanjansa toimivat, olemme lisänneet näkyvyyteen liittyviin toimintoihin seuraavia lisätietoja:

              •              katseltavissa olevien näyttökertojen kokonaismäärä
              •              katseltavissa olevien näyttökertojen prosenttiosuus
              •              klikattujen katseltavissa olevien mainosten prosenttiosuus.

Näiden tietojen ansiosta mainostajat näkevät entistä selvemmin, mitkä sijoittelut ja mainokset parantavat kampanjan tehokkuutta silloin, kun käyttäjät näkevät ne.

Olemme jo pitkään olleet vahvasti näkyvyyden asialla, jotta markkinoijat ja julkaisijat voisivat tehdä yhteistyötä avoimesti, tehokkaasti ja vastuullisesti. Nämä uudistukset ovat viimeisin tärkeä askel tässä prosessissa.

Kirjoittaja: Glenn Wilson, AdWordsin tuotepäällikkö
Posted by Marcus Holgersson, Google AdWords 

*Google-tutkimus, 2014