Tiedät varmaan, että AdWords-liittymässä on siirryttävä erilliseen osioon TrueView-videokampanjoiden luomista ja hallintaa varten. Lisäksi liittymässä joutuu siirtymään edestakaisin, jotta voi luoda raportteja kampanjoista tai optimoida niitä. Videokampanjoissa ei ole mahdollista hyödyntää AdWordsin joukkotyökaluja. Jos nämä asiat kuulostavat tutuilta, meillä on sinulle hyviä uutisia. TrueView-kampanjat ovat nyt käytettävissä AdWords-käyttöliittymässä hakuverkostokampanjoiden, Display-verkoston kampanjoiden ja Shopping-kampanjoiden tapaan.

Voit nyt saman käyttöliittymän avulla nauttia AdWordsissa aiempaa yhtenäisemmästä käyttökokemuksesta. Tämä tekee myös eri kampanjatyyppien optimoinnista entistä helpompaa. Lisäksi voit hyödyntää tehokkaita joukkohallintatyökaluja ja säästää näin aikaa ja rahaa useita TrueView-kampanjoita käsitellessäsi. Kun kaikki kampanjatyypit ovat nyt vieläpä samanlaisia rakenteeltaan, saat videoiden uudet ominaisuudet käyttöösi entistä nopeammin.


Jatka eteenpäin, niin saat lisätietoja uusista ominaisuuksista…


Kampanjatyypin valitsin sijaitsee sivun vasemmassa yläkulmassa. Se on kätevä työkalu, jos haluat tarkastella vain tietyntyyppisiä kampanjoita. Jos esimerkiksi valitset Video-kampanjatyypin, näet kampanjanäkymän, joka muistuttaa AdWords videoille -kampanjanäkymää. Siinä näet ainoastaan välilehdet ja sarakkeet, jotka ovat videokampanjoiden hallinnan kannalta oleellisimpia. Ja mikä parasta, sarakkeiden asetukset tallennetaan siirtyessäsi näkymästä toiseen, joten et joudu muuttamaan niitä aina kampanjatyyppiä vaihtaessasi.

                      Kampanjatyypin valitsin


Kohdistusryhmät korvataan jatkossa mainosryhmillä, jotka ovat hakuverkostokampanjoiden, Display-verkoston kampanjoiden ja Shopping-kampanjoiden keskeisiä elementtejä. Nyt jokaisella mainosryhmällä on yksi TrueView-muoto: In-Stream tai In-display. Vaikka jokaisella mainosryhmällä on vain yksi muoto, kampanjoilla voi olla useita mainosryhmiä, joten samassa kampanjassa voidaan edelleen näyttää sekä In-Stream- että In-display-mainoksia. Voit luoda uuden kampanjan klikkaamalla +KAMPANJA-painiketta, valitsemalla uuden Video-kampanjatyypin ja luomalla sitten uudet mainosryhmät valitsemalla +MAINOSRYHMÄ.Nyt kun TrueView-kampanjat löytyvät AdWordsista, saat käyttöösi joukon laajennuksia, joiden tarkoitus on auttaa useita kampanjoita sisältävien tilien hallinnassa, optimoinnissa ja raportoinnissa. Esimerkiksi käyttöliittymän joukkomuokkausta hyödyntämällä voit muokata useiden kampanjoiden tietoja samalla kertaa suoraan käyttöliittymästä. Joukkolähetysten avulla pystyt lataamaan kampanjoidesi esittelyn, tekemään useita muutoksia kerralla ja lähettämään muutokset heti tilillesi. Lisäksi raporttien ajoituksen avulla voit määrittää raporteille ajoituksia, jolloin raportit luodaan automaattisesti. Raportit voidaan myös lähettää sähköpostin välityksellä säännöllisesti tilin käyttäjille.Myös videokampanjoiden raportointi on nyt entistä tehokkaampaa, sillä voit suodattaa tuloksiasi kampanjan nimen, tunnisteen, hinnan ja konversioiden mukaan.
Myös suositut video-ominaisuudet ovat AdWordsissa tutuilla paikoillaan. Esimerkiksi videoiden uudelleenmarkkinointi sijaitsee nyt AdWordsin jaetussa kirjastossa ja YouTube-tilien linkittäminen Linkitetyt tilit -osiossa. Lisäksi voit tarkastella videomainostesi analytiikkatietoja uudella Videot-välilehdellä ja hallinnoida kohdistuksia Videon kohdistaminen -välilehdellä.


Olipa tavoitteesi suorien vastausten edistäminen tai brändin rakentaminen, käytössäsi on nyt yksi yhtenäinen työkalu, jonka avulla voit edistää kaikkia markkinointitavoitteitasi. Tästä päivästä lähtien voit päivittää kampanjasi uuden mainosryhmärakenteen mukaisiksi ja hyvästellä aiemmat Kaikki videokampanjat -näkymään siirtymistä edellyttäneet toimenpiteet, joilla TrueView-kampanjoita pääsi käyttämään. Jos haluat päivittää kampanjasi, siirry AdWords videoille -näkymään valitsemalla Kaikki videokampanjat (vielä kerran vanhojen aikojen kunniaksi). Avaa sitten päivityskeskus, jossa voit helposti päivittää kaikki kampanjat kerralla.  Äläkä turhaan huolehdi – kaikki historialliset tilastotietosi ja kohdistusasetuksesi siirtyvät samassa yhteydessä (voit tarkastella niiden yksityiskohtia kampanjatasolla). Jos et halua päivittää kampanjoitasi itse ja saada käyttöösi uusia hyödyllisiä video-ominaisuuksia, ei hätää. Aloitamme kampanjoiden automaattisen päivittämisen kuuden viikon kuluttua.


«Jos pidät videoista yhtä paljon kuin me (eli PALJON), tutustu blogiviestin koko sisältöön videomuodossa täältä.»Entinen AdWords videoille -tiimi (nimi muuttunut)
Lane Shackleton, produktansvarlig
Ammar Ibrahim, produktsjef
Avi Fein, produktsjef
Posted by Marcus Holgersson, Google AdWords