Eri ihmiset käyttävät usein erilaisia termejä, kuten "lähistöllä olevat hotellit" tai "hotelleja lähellä", vaikka hakisivat tietoa aivan samasta asiasta. Asiakkaiden tavoittaminen oikeaan aikaan voi tästä syystä olla välillä aikamoista hakuammuntaa. Miljardeista päivittäin tehtävistä Google-hauista 15 prosenttia on itse asiassa aivan uusia hakuja, joita ei ole koskaan ennen tehty.1 Koska asiaa mutkistaa entisestään alati muuttuva tuotevarasto ja verkkosivustojen uumenissa lymyävä hankalasti löydettävä sisältö, on ymmärrettävää, ettei oikeaa haettavaa kohdetta aina löydy. Nämä ovat syitä siihen, miksi otimme käyttöön kolme vuotta sitten dynaamiset hakumainokset.

Olemme tänään julkistaneet merkittäviä uusia parannuksia dynaamisiin hakumainoksiin. Täysin uudistuneet dynaamiset hakumainokset ovat nyt maailmanlaajuisesti kaikkien mainostajien käytettävissä.

Mitä dynaamiset hakumainokset ovat?

Dynaamisten hakumainosten avulla voit tavoittaa asiakkaasi tarjoamalla heidän tarvitsemiaan tietoja juuri sillä hetkellä, kun he hakevat tietoja, ilman hankalaa ja aikaa vievää avainsanojen hallintaa. Dynaamiset hakumainokset indeksoivat verkkosivustosi Googlen maksuttomalla indeksointitekniikalla ja määrittävät haut, joille mainoksia näytetään. Jos haku koskee verkkosivustollasi olevaa sisältöä, Google luo automaattisesti mainoksen, joka lisätään huutokauppaan. Mainostesi otsikot ja aloitussivut luodaan tarjoamiesi tuotteiden ja palveluiden ja tehtyjen hakujen perusteella. Nämä äärimmäisen tarkasti kohdistetut mainokset täydentävät tehokkaasti muita AdWords-kampanjoita tarjoamalla mahdollisuuden näyttää mainoksia sellaisten hakujen yhteydessä, joita aiemmin määritetyt avainsanat eivät kata.

Verkkosivustoosi perustuvien mainosten näyttäminen

Dynaamisiin hakumainoksiin on nyt lisätty uusi ominaisuus, jonka avulla voit tavoittaa asiakkaasi entistäkin tehokkaammin. Verkkosivuston indeksoinnin lisäksi dynaamiset hakumainokset järjestävät nyt verkkosivustosi sisällön automaattisesti suositeltuihin luokkiin, joita voidaan käyttää mainosten kohdistamiseen. Suositellut luokat mukautetaan tuotteidesi ja palveluidesi mukaan (esimerkiksi "Huonekalut"), ja ne käynnistävät mainoksia vain sellaisista hakulausekkeista, joihin liittyvä aloitussivu sivustollasi on. Kutakin luokkaa voi myös tarkentaa siten, että se sisältää entistä tarkempia lisäluokkia.

                                           Dynaamisten hakumainosten suositellut luokat
Voit esimerkiksi tarkentaa suositeltua luokkaa "Huonekalut", jos tarkoitus on mainostaa vain "ruokailutilan huonekaluja" tai "olohuoneen huonekaluja". Voit valita niin monta luokkaa kuin haluat tai määrittää, että mainoksia näytetään koko verkkosivuston sisällön perusteella.

Mainosten esikatselut ja hyödylliset suositukset

Kun olet valinnut käytettävät luokat, voit nyt uusilla työkaluillamme tutkia entistä tarkemmin sitä, miten mainoksesi näkyvät. Kunkin suositellun luokan kohdalla on nyt esimerkkejä hakulausekkeista, joiden kohdistukseen luokkaa käytetään, sekä esimerkkejä näytettävistä tekstimainoksista ja sivuista, joille asiakkaasi ohjataan. Kampanjan käynnistämistä on myös helpotettu laskemalla kullekin suositellulle luokalle suositeltu klikkauskohtainen hinta. Nämä ehdotukset perustuvat samankaltaisiin hakulausekkeisiin kohdistettujen aiempien avainsanojen tehokkuustietoihin.

Useat asiakkaistamme ovat jo havainneet, että dynaamisiin hakumainoksiin tehdyistä parannuksista on ollut heille apua.
Screen Shot 2015-07-28 at 09.38.52.pngHayneedle.com, eräs Yhdysvaltojen suurimmista online-jälleenmyyjistä, osallistui dynaamisten hakumainosten beta-testaukseen. Uusien suositeltujen luokkien käyttö paransi viidellä prosentilla yrityksen verkkosivustolle ohjautuvaa liiketoimintaa tukevaa hakuliikennettä.
Screen Shot 2015-07-28 at 09.39.00.pngVueling Airlinesin hankintakohtainen hinta laski 20 % ja konversioon johtaneiden klikkausten määrä nousi 10 % uusien suositeltujen luokkien käyttöönoton jälkeen. Suositeltujen luokkien avulla hintatarjouksia on voitu määrittää aiempaa tarkemmin, mikä on parantanut kampanjoiden tehokkuutta.


Erinomainen kattavuus vaivattomasti

Dynaamiset hakumainokset ovat nyt tehokkaampia kuin koskaan aiemmin – ja ensimmäisen kampanjan määrittäminen kestää alle 10 minuuttia. Parannettu työnkulku opastaa kampanjan luomisessa ja sisältää aiempaa intuitiivisemman tavan varmistaa, että mainosmallit kuuluvat dynaamisten mainosten kohteisiin.

Lisätietoja dynaamisista hakumainoksista on ohjekeskuksessa.

Kirjoittaja: Jen Huang, Tuotepäällikkö, AdWords
Posted by Marcus Holgersson, Google AdWords


1 Googlen sisäiset tiedot