Sovellusekosysteemin kehityssuunta on kohti entistä monimutkaisempia kokonaisuuksia. Tämän suuntauksen hallitsemiseksi menestyneiden kehittäjien on jatkuvasti etsittävä uusia tapoja mitata, hallita ja optimoida erilaisten mainontaverkostojen ja käyttöjärjestelmien käyttöä.  Tämänaamuisessa vuosittaisen I/O-konferenssimme suoratoistolähetyksessä julkistimme uusia media-alan kumppanuuksia ja mainosratkaisuja, jotka on tarkoitettu vastaamaan mobiilisovellusten markkinoijien kohtaamiin ainutlaatuisiin haasteisiin. 

Selkeitä, avoimia ja luotettavia mittausratkaisuja

Sovellustensa asennusmäärien kasvattamista ja sitouttamisen tehostamista tavoitteleville sovelluskehittäjille on ensiarvoisen tärkeää tietää, kuinka tehokkaasti eri media-alan yhteistyökumppanit ja sijoittelut toimivat. Tämän vuoksi olemme investoineet ratkaisuihin, joiden ansiosta kehittäjät voivat mitata eri mainontaverkostoista koostuvan ekosysteeminsä toimintaa yhdenmukaisilla työkaluilla. Näin voidaan nähdä entistä tarkemmin, millaista arvoa eri lähteistä peräisin olevat käyttäjät tuovat. 

Google Analytics mobiilisovelluksille on alan johtava sovelluksen sisäinen analytiikkaratkaisu. Se tuo suuria etuja erityisesti mainostajille, jotka haluavat tarkempia tietoja mainostensa tehokkuudesta eri verkostoissa. Google Analytics soveltuu jo nyt mobiilisovelluksen asennuskampanjoiden tehokkuuden seurantaan ja sovelluksen käyttäjien elinkaariarvon selvittämiseen Android- ja iOS-laitteissa. Viime vuoden lopulla julkistetun iOS-konversioseurannan käyttöönoton jälkeen olemme solmineet yli 20 uutta kumppanuussopimusta eri mainontaverkostojen kanssa. Uusia kumppaneita ovat muun muassa InMobi ja Millennial Media. Tietojen integroiminen näiden yhteistyökumppanien palveluihin luo mahdollisuuden tarjota kattavan käsityksen sovelluksen arvosta eri verkostoissa juuri niiden tietojen mukaan, joista kehittäjät ovat kiinnostuneita (esim. elinkaariarvo ja säilyvyystiedot). Tämän tarkemman tilannekuvan perusteella on aiempaa helpompaa tehdä parempia päätöksiä mainontaan käytettävissä olevien varojen sijoittamisesta. Muutaman kuukauden sisällä liikennettä on mahdollista optimoida vielä tarkemmin liittämällä konversioiden tiedot verkostoihin, joista ne ovat lähtöisin. Kaikki nämä toimet voidaan tehdä saman SDK:n kautta.

Edellä käsitellyt mittausratkaisut ovat tärkeitä, mutta eivät tietenkään ainoa tärkeä asia.  Uskomme, että kehittäjillä tulisi olla mahdollisuus valita tietojen toimittajia vapaammin, ja olemme sitoutuneita tuottamaan ja tukemaan avoimia ratkaisuja.  Osoituksena sitoutumisestamme näihin periaatteisiin julkaisimme myös ominaisuuden, jolla AdWordsiin voi integroida keskeisten kolmannen osapuolen mittausyhteistyökumppaneiden toimittamia tietoja sovelluksen asennuksesta ja tapahtumista. Teemme yhteistyötä kolmannen osapuolen toimijoiden (kuten Adjustin, Appsflyerin, Apsalarin, Kochavan ja Tunen) kanssa AdWordsin eri seurantajärjestelmien välisen mittaustarkkuuden parantamiseksi. Näin voimme taata, että tietosi ovat aina tarkkoja ja luotettavia.

Uskomme, että tekemällä yhteistyötä johtavien mainosalustojen ja seurantajärjestelmien toimittajien kanssa saamme vahvistettua koko mobiilisovellusten ekosysteemiä – mikä puolestaan auttaa viitoittamaan kehittäjien tietä menestykseen.

Eikä tässä ollut vielä kaikki.

Sovellusten mainostaminen Googlessa ei ole koskaan ennen ollut näin vaivatonta


Tarjoamme sovelluksiaan mainostaville kehittäjille useita erilaisia mainossijoitteluja niin Google-haussa, AdMob-verkostossa, mobiilisivustoilla kuin YouTubessakin.  Lisäksi julkaisimme aiemmin tänä vuonna Google Playn hakumainokset. Näyttämällä mainoksia sovelluksen hakutulosten yhteydessä voit tavoittaa kuluttajat heti, kun he hakevat uutta sovellusta – eli juuri silloin, kun he ovat valmiina asentamaan sovelluksen.
Julkistimme tänään uuden Universaalit sovelluskampanjat -kampanjatyypin, jonka avulla mainostajat voivat tavoittaa Googlen palveluiden käyttäjiä entistä monipuolisemmin ja tehokkaammin. Universaalit sovelluskampanjat tarjoavat helpon tavan määrittää Android-sovellusten asennusmainoksia AdWordsissa tai suoraan Google Playn kehittäjäkonsolista.
Voit tavoittaa yksittäisellä kampanjalla niin Google-haun, AdMob-verkoston, mobiilisivustojen, YouTuben kuin Google Playnkin käyttäjiä. Riittää, että kerrot meille muutaman asian sovelluksestasi mitä mainoksessasi sanotaan, mikä on tavoittelemasi kohdeyleisö ja mikä on budjettisi ja me hoidamme loput. Kehittyneet mainosten luontitoimintomme ja hintatarjoustyökalumme auttavat maksimoimaan mainostesi tehokkuuden, jotta sinulle jää mahdollisimman paljon aikaa keskittyä omaan työhösi eli sovellustesi suunnitteluun ja kehittämiseen. Google Playn hakumainokset ja Universaalit sovelluskampanjat esitellään kehittäjille ja mainostajille tulevien kuukausien aikana.

Kattavat ratkaisut yrityksesi kaikkiin tarpeisiin

Ilmoitimme tänään I/O-konferenssissa myös muista ratkaisuista, joiden tarkoitus on auttaa sinua kehittämään sovelluksiasi, sitouttamaan käyttäjiä luontevasti ja ansaitsemaan enemmän rahaa sovelluksestasi.  Analytiikka- ja mainosinnovaatiomme täydentävät näitä ratkaisuja ja auttavat kasvattamaan liiketoimintaasi tarjoamalla käyttöösi avoimia ja luotettavia mittausratkaisuja sekä mainoskampanjatyökaluja, jotka helpottavat ja tehostavat mainosten ostamista.  Haluammekin kiittää kaikkia kehittäjiä, jotka auttavat luomaan näitä kokemuksia. Odotamme innolla, että pääsemme tutustumaan sovelluksiinne ja tukemaan jatkuvaa innovaatiotyötänne tekemällä tiiviistä yhteistyötä teidän ja yhteistyökumppanienne kanssa ekosysteemissä.


Kirjoittaja: Jonathan Alferness, tuotehallinnan varatoimitusjohtaja
Postat av: Marcus Holgersson, Google Adwords