Joulu ja uusivuosi ovat kohta taas täällä! Tämä on se aika vuodesta, jolloin haluat käyttää mahdollisimman paljon aikaa perheesi ja ystäviesi kanssa ja vastaavasti käyttää mahdollisimman vähän aikaa töiden tekemiseen. Vuoden loppu on kuitenkin myös samalla kiireisintä ja tuottavinta aikaa monille mainostajille, joten vapaa-ajan ja töiden tasapainottaminen voi olla hankalaa.

Auttaaksemme sinua selviämään näistä hektisistä päivistä, olemme AdWords-viestintätiimin kesken luoneet listan tärkeimmistä asioista, joita voit käyttää hyväksesi omalla tililläsi tänä kiireisenä vuodenaikana!

 Vinkki 11 – Käytä historiallisia tilastoja
Varmistaaksesi sen, että olet valmistautunut ottamaan vastaan normaalia suuremman joukon asiakkaita, voisit katsoa edellisen vuoden marras-joulukuuhun – olettaen että silloin myös mainostit – ja katsoa, jos voit käyttää siellä olevia tilastoja hyödyksesi tänä vuonna.
 • Nosta hintatarjouksiasi niille avainsanoille, jotka toimivat hyvin viime vuonna. Vastaavasti pienennä hintatarjouksia nille avainsanoille, jotka eivät suoriutuneet yhtä hyvin. Toimiko jokin mainos toisia paremmin? Harkitse sen käyttämistä uudelleen.
 • Jos käytät tulosseurantaa, katso jos joinakin viikonpäivinä asiakkaat tekivät ostoksia tai muita haluttuja toimenpiteitä enemmän kuin toisina. Voit korottaa budjettiasi sellaisille päiville, joina näit paljon tuloksia!
 • Ota AdWords-tilastojen lisäksi huomioon myös Google Analyticsin raportit. Siellä voit nähdä, mistä sivullesi päätyneet asiakkaat tulivat – AdWordista, sosiaalisesta mediasta vai mistä. Tämä voit auttaa sinua paremmin keskittämään voimavarojasi oikeisiin paikkoihin.
 • Mieti budjettisi kasvattamista. Erityisesti jos sinulla on tämän vuoden puolella ollut sellaisia kuukausia, jolloin olet kuluttanut vähemmän kuin olit ajatellut, on sinulla helposti kasvattaa budjettiasi näille viimeisille viikoille.
Vinkki 10 – Katso mitä kilpailijasi tekevät
Varmista tulevasi kuulluksi kasvattaessasi sanomasi kokoa. Käytä kaikkia tarjolla olevia työkaluja varmistaaksesi vertailun kilpailijoihisi.
 • Käyttämällä AdWordsin huutokauppatilastot-raporttia, voit verrata omaa kilpailukykyäsi toisiin mainostajiin, jotka osallistuvat samoihin huutokauppoihin kuin sinäkin. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden vertailla omaa suoriutumistasi AdWordsin huutokaupoissa suhteessa kilpailijoihisi. Tällä työkalulla voit nähdä, kuinka usein sinun mainoksesi näkyvät kilpailijoiden yläpuolella ja kuinka sinun osuutesi kaikista mahdollisista näyttökerroista vertautuu heidän kanssaan.
 • Kaiken lisäksi, Google Analyticsin "vertailuraporteissa" voit vertailla omia tilastojasi oman toimialasi keskiarvoon.
Vinkki 9 - Käytä kausiluonteisia avainsanoja
Harppaa kilpailun kärkeen tähän aikaan vuodesta ja lisää kausiluonteisia avainsanoja. Harkitse ihmisten tapoja hakea tuotteita ja palveluita loma-aikaan ja varmista, että vastaat heidän tapaan etsiä ja shoppailla netissä. Hakutermit, kuten "viime hetken lahjat", "Lomamenu" ja "Toimiston juhlat" ovat vain jäävuoren huippu tähän aikaan vuodesta.

Vinkki 8 - Varaudu mainostamiseen ajoissa
Tanssi tiesi läpi tämän lomakauden varmistamalla, että valitsemasi mainokset näyttävät osuvimman viestin.
 • Luo kaikki mainokset, joita tarvitset eri kampanjoissa ja promootioissa. Ei ole koskaan huono idea varmistaa, että mainoksesi ovat ladattuina ja hyväksyttyinä ennen kauden alkua - tämä koskee myös banner-mainoksia!
 • Harkitse myös uniikkeja myyntivaltteja, jotka johtavat asiakkaan klikkaamaan sinun mainostasi kilpailijan mainoksen sijaan. Lisäksi termit kuten; ilmainen kotiinkuljetus, seuraavan päivän kotiinkuljetus, ilmainen paketointi ovat esimerkkejä termeistä ja palveluista, jotka auttavat voittamaan asiakkaan puolellesi ja erottamaan sinut kilpailijoistasi!
Vinkki 7 - Määritä ajastetut raportit
Jotta voisit saada mielenrauhaa joulun aikana, määritä käyttöön ajastetut raportit. Näillä voit saada tilistäsi haluamiasi tietoja lähetettyinä sinulle sähköpostitse. Näin sinun ei tarvitse kesken joulukinkun syömisen kaivaa tietokonettasi esiin tarkastaaksesi, mitä kampanjoillesi kuuluu. Ajastetuihin raporteihin voit määritellä ne tapaukset, joissa sinulle tai yrityksesi muulle henkilökunnalle lähtee AdWordsista raportti tilin tapahtumista. Esimerkiksi sinua voisi kiinnostaa mainosten matalat sijainnit, joista tiedon saatuasi voit tehdä vaadittavia toimenpiteitä. Voit myös määritellä raportit Google Analyticsissä, jota kautta saat yhteenvedon kaikista itse määrittelemistäsi, sinua kiinnostavista seikoista.

Vinkki 6 - Määritä automaattiset säännöt
Hanki etumatkaa ja säästä energiaa ottamalla automaattiset säännöt käyttöön. Automaattiset säännöt tekevät muutoksia tilillä automaattisesti perustuen valitsemiisi asetuksiin ja muuttujiin, jotka sinä valitset. Voit esimerkiksi muuttaa mainokseksi tilan, budjetin, hintatarjoukset, ja paljon muuta tämän myötä. Esimerkiksi kun haluat nostaa avainsanan hintatarjousta, kun se tipahtaa ensimmäiseltä sivulta, niin voit määrittää automaattisen säännön tälle. 

Automaattiset säännöt voivat säästää aikaasi vähentämällä aikaa ja resursseja, joita käytät kampanjan seuraamiseen ja useisiin manuaalisiin muutoksiin.

Vinkki 5 - Käytä joustavia hintatarjousstrategioita
Voit luoda hyvän perustan parhaalle hintatarjousstrategialle käyttämällä joustavia hintatarjousstrategioita tähän aikaa vuodesta. Joustava hintatarjousstrategia mahdollistaa tarkemman määrittämisen automaattisten hintatarjouksien kohdalla ja mahdollistaa sen, että missä, milloin, ja miten ne toimivat. Voit käyttää joustavaa hintatarjousstrategiaa useissa kampanjoissa tai vain yhdessä mainosryhmässä osana suurempaa kampanjaa.
 • Haluatko lisää näkyvyyttä ylimpien hakutulosten joukkoon? Käytä "Kohdesijaintia hakusivulla".
 • Kiinnostaako sinua tulokset sinulle kelpaavalla mainoksiin käytetyllä hinnalla? Käytä "Hankintakohtaista hintatavoitetta".
Vältä turhaa työtä ottamalla käyttöön yksi tai useampi näistä joustavista hintatarjousstrategioista kampanja-, mainosryhmä- tai avainsanatasolla.

Vinkki 4 - Päivitä mainoslaajennuksesi
Mainoslaajennukset antavat kampanjoillesi lisää relevanttiutta, joten varmista niiden olevan ajantasalla joulua ja uutta vuotta silmällä pitäen.

Mainoslaajennukset auttavat sinua kasvattamaan laatupisteitäsi ja klikkausprosenttiasi. Täten on hyvin tärkeää varmistaa niiden käyttö ja toimivuus ennen tätä kiireistä aikaa vuodesta.
 • Onko sinulla muuttuneet aukioloajat sesongista johtuen? Pidä huoli siitä, että puhelulaajennuksesi seuraa oikeita aukioloaikojasi.
 • Loitko erityisen sivun kotisivullesi liittyen joulun ja uudenvuoden ajan tuotteisiin/palveluihin? Päivitä sivustolinkkilaajennuksesi linkit sisältämään tämä sivu. 
 • Jos sinulla on varsinaisen sijaintisi lisäksi ns. pop-up -toimipaikka, päivitä sijaintilaajennuksesi sisältämään tämä osoite.
 • Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä: otathan huomioon uusimman mainoslaajennuksen eli huomiotekstilaajennuksen. Tällä voit tuoda esiin sellaisia tärkeitä bisneksesi myyntivaltteja, joita ei sinun kilpailijoiltasi löydy.
Vinkki 3 - Luo sesongille oma kampanjansa
Pysy kilpailijoidesi edellä luomalla täysin erityinen kampanja jouluun ja uuteen vuoteen liittyen. Keskity erityisiin mainosryhmiin, mainoksiin ja avainsanoihin, jotka vastaavat sesongin tarjouksiasi.
 • Miksi et käyttäisi AdWordsin toimintoa nimeltään reaaliaikaiset päivitykset, joilla voit esimerkiksi korostaa jäljellä olevan vain tietyn määrän päiviä ennen kuin on liian myöhäistä saada tuotteet toimitetuiksi ajoissa jouluksi?
Vinkki 2 - Päivitä maksuvälineesi
Varmista että käyttämäsi maksuvälineessä on kaikki kunnossa. Esimerkiksi maksukortin vanheneminen estää mainosten pyörimisen siihen asti, että kortti on päivitetty uudella vanhenemispäivällä. Siksi on myös hyvä pitää tilillä varamaksuvälinettä, eli esimerkiksi toista maksukorttia.

Vinkki 1 - Älä unohda uutta vuottaVuoden lopun sesonki jatkuu pitkälle tammikuuhun, joten varmista hyvissä ajoin että kampanjasi ovat valmiina vuoteen 2015 saadaksesi kaiken mahdollisen irti mainostamisestasi!

Written by Kathleen G, AdWords Community
Posted by Marcus Holgersson, Google AdWords