Voit AdWordsin avulla tehdä kampanjoita kohdennettuihin maantieteellisiin sijainteihin ja lisätä paikallisen toimipisteesi osoitteen hakumainoksiin käyttämällä sijaintilaajennuksia. Tehostettujen kampanjoiden uudet sijaintiin perustuvat toiminnot otetaan nyt käyttöön, minkä ansiosta AdWords-tuloksesi voivat olla entistäkin parempia.

Tavoita toimipisteittesi lähellä olevat asiakkaat entistä helpommin Jos sinulla on verkon ulkopuolella toimiva tai monikanavainen yritys, voit uuden sijaintilaajennusten kohdistamisen avulla tavoittaa potentiaalisia asiakkaita tai korottaa hintatarjouksiasi, kun asiakkaat ovat lähellä toimipisteitäsi – vain muutamalla klikkauksella. Käytämme aiemmin luomiasi sijaintilaajennuksia sekä määrittämääsi sädettä, kun luomme kohteita yrityksesi toimipisteiden ympärille.

Sijaintilaajennuksen kohteen määrittäminen 

Voit lisätä hintatarjouksen muokkauksen sijaintilaajennuksen kohteeseen mainoksesi näkyvyyden lisäämiseksi silloin, kun asiakkaat sijaitsevat lähellä yrityksesi toimipisteitä, jolloin on todennäköisempää, että he ostavat tavaroita sinulta (vaiheittaiset ohjeet).

Esimerkki 3: Kansallinen monikanavainen vähittäismyyntiyritys on käyttänyt AdWords-kampanjoita myydäkseen tuotteita suoraan verkossa ja ohjatakseen ihmisiä 80 paikalliseen myymäläänsä. Tiliin on jo määritetty sijaintilaajennukset, mutta yritys haluaa parantaa mainostensa näkyvyyttä entisestään, kun asiakkaat tekevät hakuja pienen matkan päässä yrityksen myymälöistä. Vain muutamalla klikkauksella yrityksen hakutoimisto lisää yhden "2,0 km:n säteellä kustakin sijaintilaajennuksesta" -kohteen ja asettaa + 25 %:n hintatarjouksen muokkauksen. Hintatarjouksen muokkaus sijaintilaajennuksen kohteelle 

Maantieteelliseen sijaintiin kohdistuva valikoiva hintatarjouksen muokkaus parantaa tuloksia Toimiipa yrityksesi vain verkossa, vain sen ulkopuolella tai monikanavaisesti, voit parantaa kokonaistuloksia käyttämällä laajaa sijaintikohdistusta kattaaksesi koko potentiaalisen markkina-alueen samalla, kun tarkennat hintatarjouksia valituilla alueilla. Vanhojen kampanjoiden yhteydessä sinun on määritettävä uusi kampanja jokaiselle sijainnille, jossa haluat tehdä erilaisen hintatarjouksen. Tehostettujen kampanjoiden ansiosta voit nyt helposti pienentää tai suurentaa tietyllä prosenttiyksiköllä mihin tahansa kampanjasi sijaintikohteeseen liittyvää hintatarjousta.

Klikkaa AdWords-käyttöliittymässä Asetukset-välilehden kohtaa Sijainnit ja korota tai alenna sitten hintatarjoustasi klikkaamalla sijaintikohteen oikealla puolella olevaa Hintatarjouksen muokkaus -saraketta. Voit muokata sijainnin hintatarjouksia myös AdWords Editorin uusimmassa versiossa.

Sijainnin hintatarjouksen muokkaus 

Voit optimoida valikoivia hintatarjouksen muokkauksia AdWords-käyttöliittymän avulla:
1. Klikkaa Sijaintitiedot-painiketta ja valitse Mikä käynnisti mainoksen.
2. Painamalla Näytä-painiketta voit käydä läpi kampanjan tehokkuustietoja, mukaan lukien tulostietoja, eri maantieteellisten tasojen mukaan.
3. Lajittele tai suodata tietoja, kun haluat keskittyä optimoitaviin sijainteihin.
4. Valitse yksi tai useampi sijainti. 
5. Klikkaa Lisää kohteet ja aseta hintatarjouksen muokkaus -painiketta.

Jos haluat tehostaa optimointia, voit yhdistää AdWords-raportoinnin yrityksesi asiakkaan maantieteellistä arvoa kuvaaviin tietoihin ja muokata eri sijaintien hintatarjouksia.

Esimerkki 1: Kaupallinen huoltoyritys kohdistaa mainokset 20 km:n säteelle Madridin keskustasta, jossa heidän yrityksensä sijaitsee. Markkinointijohtaja ehkä tietää, että 8 km:n säteellä yrityksestä sijaitseville asiakkaille tehty myynti ja palvelu tulee 20 % halvemmaksi. Siksi hän voi mahdollisesti parantaa AdWords-tuloksia korottamalla hintatarjouksia 20 %:lla niille asiakkaille, jotka tekevät hakuja 8 km:n säteellä Madridin keskustasta, sillä nämä viittaukset ovat tuottoisampia. 

Esimerkki 2: Vain verkossa toimiva rahoituspalvelualan yritys on luonut mallin asiakkaan keskimääräisestä elinkaariarvosta kaupungeittain. Yrityksen hakuasiantuntijaa on pyydetty saavuttamaan keskimääräinen 8:1 mainostuotto, joka määritetään jakamalla keskimääräinen elinkaariarvo keskimääräisellä viittauskohtaisella hinnalla. Asiantuntija lataa AdWordsista tietoja, joissa näkyy viittauksen hinta kaupunkia kohti, ja yhdistää ne kunkin vastaavan kaupungin elinkaariarvoon (katso alla). 
Asiantuntija etsii mahdollisuuksia parantaa tuloksiaan alentamalla hintatarjouksia kaupungeissa, joissa mainostuotto on alle tavoitteen, ja korottamalla hintatarjouksia kaupungeissa, joissa mainostuotto on yli tavoitteen. Hän tekee hintatarjousten muokkauksia koskevat päätöksensä taulukkoon ja ottaa ne käyttöön tehostetussa kampanjassaan, tarkistaa mainostuoton ja volyymin vaikutuksen uudelleen parin viikon jälkeen ja tekee muutoksia tarpeen mukaan. Jos hän käyttäisi vanhaa kampanjaa, hänen pitäisi määrittää jokaiselle kaupungille uusi kampanja eri hintatarjouksilla, mikä lisäisi kampanjan hallinnan monimutkaisuutta ja siihen nähtyä vaivaa. 

Kokeneet hakumarkkinoijat tietävät, että hintatarjoukset vaikuttavat suuresti kampanjan tuloksiin, samoin kuin mainokset, laajennukset, avainsanat ja aloitussivut, joten he varmasti mittaavat tuloksia ja tekevät muutoksia säännöllisesti. Muista, että liian kapea kohdistaminen voi rajoittaa kattavuutta, klikkauksia ja tuloksia, joten kannattaa harkita valikoivaa sijainnin hintatarjouksen muokkausta laajan kohdistuksen lisäksi. Lisää vihjeitä kampanjoiden optimoinnista sijainnin avulla on AdWordsin ohjekeskuksessa.

Luotamme siihen, että sijaintitietojen käyttäminen voi parantaa melkein kaikkien yritysten kampanjatuloksia. Toivomme, että hyödyt näistä uusista ominaisuuksista.

Kirjoittaja: Smita Hashim, tuoteryhmäpäällikkö