Olemme viime aikoina kertoneet, miten järjestelmämme ja käytäntömme estävät ei-toivottuja mainoksia näkymästä Googlessa ja muualla verkossa. Tarkistamme säännöllisesti myös mainostajia koskevia käytäntöjä varmistaaksemme, että ne pysyvät ajan tasalla ja pystyvät vastaamaan verkon käyttäjäkokemusta haittaaviin tekijöihin.

Päivitämme säännöllisesti AdWords-käytäntöjä, selkeytämme niiden tarkoitusta ja tarvittaessa tiukennamme niitä. Pyrimme näin varmistamaan parhaan kokemuksen käyttäjille ja yhteistyökumppaneillemme. Olemme julkaisseet pelkästään tänä vuonna yli 30 päivitystä käytäntöihimme. Nyt päivitämme AdWordsin ohjelmiston periaatteita, arbitraasia, mainostajien väitteitä ja osuvuutta, selkeyttä ja tarkkuutta koskevat käytännöt. Ilmoitamme näistä muutoksista nyt, jotta mainostajat ehtivät tarkistaa tilinsä ja varmistaa, että ne noudattavat käytäntöjä. Päivitetyt käytännöt astuvat voimaan 15.10.

Saat lisätietoja muutoksista tästä. Sivulla on tietoja myös siitä, miten mainostajat pystyvät noudattamaan käytäntöjä. Tässä pikainen yleiskatsaus:

  • Olemme lisänneet esimerkkejä arbitraasiin kytkettyjen mainostajien tyypillisestä toiminnasta. (Arbitraasilla tarkoitetaan sivustoja, jotka näyttävät enimmäkseen tai pelkästään mainoksia.) 
  • Olemme korostaneet sitä, että mainosten ja aloitussivuilla olevien kuvausten on oltava täysin läpinäkyviä. 
  • Olemme tiukentaneet avainsanojen mainoksiin lisäämistä koskevia sääntöjä. 
  • Olemme muokanneet AdWordsin ohjelmiston periaatteita koskevia käytäntöjä. Haluamme varmistaa, että käyttäjät saavat välttämättömät tiedot ennen ohjelmiston lataamista tietokoneeseen ja että ohjelmistot eivät ole haitallisia tai vaikeita poistaa. 


Verkko sekä mainostajien, julkaisijoiden ja käyttäjien ympäristö kehittyvät nopeasti. Osa ajan myötä kehittyvistä käyttötavoista saattaa huonontaa käyttökokemusta. Lisäksi tietyt toimijat kehittävät koko ajan monimutkaisempia tapoja käytäntöjemme ohittamiseen. Nyt tehtävät muutokset selkeyttävät ohjeita ja tiukentavat sääntöjä ja niiden seurantaa, jolloin verkon mainosympäristö säilyy selkeänä, yhdenmukaisena ja kuluttajille hyödyllisenä. Perimmäisenä tavoitteena on, että tarkastetut käytännöt ja tiukennetut määräykset auttavat tarjoamaan kaikille verkon käyttäjille turvallisen ja luotettavan käyttökokemuksen.

 Tekijänä globaali mainoskäytäntöjohtaja Mansi Goel