Monilla verkossa toimivilla yrityksillä voi tulla päivittäin satoja uusia tuoteluettelopäivityksiä tai sivustossa voi olla tuotteita, joiden saatavuus vaihtelee jatkuvasti tai jotka on pysyvästi poistettu varastosta. Samaan aikaan käyttäjien käyttäytyminen verkkohakupalvelussa saattaa muuttua jatkuvasti. Joka päivä Googlessa tehdyistä hauista 16 % prosenttia on täysin uusia. Siis jopa hyvin hallinnoidut AdWords-kampanjat, joissa on tuhansia huolella valittuja avainsanoja voivat jäädä osuvien hakujen ulkopuolelle, niissä voi olla viivästyksiä, kun uusille tuotteille luodaan uusia mainoksia ja ne voivat jäädä jälkeen muuttuvan sivuston sisältömuutoksista.

Tällainen tilanne ei tietenkään ole mainostajalle ihanteellinen. Se ei ole hyvä myöskään loppukäyttäjille, jotka arvostavat osuvia mainoksia, joista pääsee siirtymään aloitussivuille, joissa on täsmälleen se sisältö mitä he etsivät.

Tällaisia haasteita varten esittelemme dynaamiset hakumainokset, joka on uusi tapa kohdistaa osuvia hakuja sivustosi sisällön perusteella luotuihin dynaamisiin mainoksiin. Dynaamiset hakumainokset on suunniteltu täydentämään perinteisiä avainsanojen perusteella kohdistettuja mainoksia, jotta mainoksesi tuottaisivat enemmän napsautuksia ja tuloksia – pienemmällä vaivalla.


Dynaaminen kohdistus, dynaamiset mainokset ja aloitussivut
Dynaamisissa hakumainoksissa käytetään Googlen ilmaisen hakupalvelun verkkoindeksointia ja hakujen osuvuustekniikkaa sivustosi tarjoamien palveluiden ajantasaisen hakemiston ylläpitämiseksi ja mainostesi näyttämiseksi osuvien hakutuloksien yhteydessä. Toiset järjestelmät luovat dynaamisesti mainoksen otsikon perustuen hakulausekkeeseen ja sivustosi osuvimpaan aloitussivuun. Loput mainoksesta perustuu siihen malliin, jonka loit luodessasi dynaamisten hakumainosten kampanjaasi.

Dynaamiset hakumainokset kilpailevat normaalisti AdWords-huutokaupassa, mutta vain silloin, kun kampanjassasi ei ole kelvollisia avainsanojen perusteella kohdistettuja mainoksia kyseiselle haulle. Tästä johtuu, että dynaamiset hakumainokset näkyvät vain hauissa, joissa mainoksesi eivät muuten näkyisi – näin saat paremman kattavuuden ja enemmän tuloksia.


Käyttökokemus ja tehokkuus
Kun käyttäjät näkevät mainoksia ja aloitussivuja, jotka tarjoavat täsmälleen sitä mitä he etsivät, he todennäköisemmin napsauttavat mainosta ja tuottavat tulostapahtuman. Ei siis ole mikään yllätys, että rajoitetuissa testeissä dynaamisten hakumainosten tehokkuus on ollut vakuuttavaa. Tulokset vaihtelevat, mutta suurin osa pilottiohjelmamme mainostajista on päässyt 5–10 %:n kasvuun napsautusten ja tulosten määrässä tyydyttävällä tuottosuhteella.

Monilla mainostajillamme on mahdollisuus saada merkittävää hyötyä dynaamisista hakumainoksista. Yksi esimerkki on Apartment Home Living, Yhdysvaltojen johtava sisustus- ja lifestyle-verkkosivusto. Päällikkö Lawrence Cotter hallinnoi yrityksen jättimäistä sisustustuotteiden verkkohakemistoa, joka muuttuu ja kasvaa jatkuvasti. Viimeisen viiden vuoden aikana hänen AdWords-kampanjoissaan on ollut enimmillään 15 miljoonaa avainsanaa. Joitakin viikkoja dynaamisten hakumainosten käyttöönoton jälkeen hän totesi:

"Dynaamisten hakumainosten käyttäminen kasvatti tuloksia melkein 50 % keskimääräisellä tuloshinnalla, joka on 73 % pienempi kuin perinteisissä hakumainoksissa.

Dynaamiset hakumainokset -toiminnallisuus löytää todella hyvin osuvat haut, luo hyviä mainoksia ja ohjaa vierailijat sivustomme parhaiten osuvalle sivulle."


Hallinnointi, raportointi ja optimointi
Voit määrittää haluatko kohdistaa kampanjasi koko sivustolle, tiettyihin sivustosi tuoteluokkiin, tiettyjä sanoja sisältäviin sivuihin vai sivuihin, joiden URL-osoitteessa on tietty merkkijono. Näitä samoja määrityksiä voi käyttää myös negatiivisesti, kuten negatiivisia avainsanojakin, tarkentaaksesi kohdistusta ja estääksesi sellaisten sivujen mainostamisen, joissa olevat tuotteet eivät ole saatavilla. Pystyt edelleen määrittämään napsautuskohtaisen hinnan jokaiselle kohteelle.

Kun dynaamisten hakumainosten kampanjasi on käynnissä, saat täydelliset raportit napsautuksiin johtavista hauista, osuvista kohdesivuista, luoduista mainosten otsikoista, keskimääräisestä napsautuskohtaisesta hinnasta ja tuloksista. Monille suosituille kolmansien osapuolien seurantajärjestelmille löytyy myös tuki.

Näiden raporttien ja kohdistusmääritysten avulla voit optimoida dynaamiset hakumainokset käyttäen jo tuttuja menetelmiä. Maksimoidaksesi tulokset jaa tehokkaimmat luokat pienemmiksi ja kasvata hintatarjouksia samalla, kun pienennät vähemmän tehokkaiden luokkien hintatarjouksia. Käytä negatiivisia määrityksiä lopettaaksesi mainostesi näkymisen tietyissä hauissa tai estääksesi sivustosi tiettyjen sivujen mainostamisen. Dynaamisia hakumainoksia voi käyttää myös avainsanojen etsimiseen. Tunnista tehokkaimmat haut ja lisää ne sopivimpaan mainosryhmään perinteisinä avainsanoina.


Saatavuus ja muita tietoja
Tällä hetkellä dynaamiset hakumainokset on saatavilla rajoitettuna beta-versiona kaikissa maissa ja kaikilla kielillä. Voit liittyä kiinnostuneiden listalle ottamalla yhteyttä Google-myyntiedustajaasi tai kirjautumalla tässä(vain englanniksi).

Lisätietoja löytyy Ads Innovations -sivuillamme ja AdWords-ohjekeskuksen usein kysytyissä kysymyksissä.


Kirjoittanut: Baris Gultekin, Director, AdWords Product Management