Verkkovastaavien taso: kaikki

Olemme useiden kuukausien ajan keskittyneet tarjoamaan käyttäjille korkealaatuisia sivustoja hakutuloksissamme. Aiemmin tänä vuonna lanseerasimme Panda -päivityksen englanninkielisille Google-hauille ympäri maailmaa. Jatkamme nyt samaa työtä ja lanseeraamme algoritmiset hakuparannukset eri kielillä. Tutkimustuloksemme osoittaa muutoksen parantavan hakutulosten laatua kauttaaltaan. Myös käyttäjien palaute on ollut hyvin positiivista.

Useimmilla kielillä muutos vaikuttaa noin 6-9 prosenttiin hakutuloksista niin, että käyttäjät havaitsevat muutoksen. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin alkuperäisen Pandan lanseerauksessa, joka vaikutti 12 prosenttiin englanninkielisistä hakutuloksista. Lanseeraamme muutoksen kaikilla kielillä kiinan, japanin ja korean kieliä lukuun ottamatta, joiden parissa jatkamme testaamista.

Niiden sivustojen, joihin kyseinen algoritmin muutos vaikuttaa, ylläpitäjät voivat saada neuvoja siitä kuinka Google tulkitsee korkealaatuisia sivustoja. Tarjoamme ylläpitäjille myös foorumeita, joista julkaisijat voivat hakea lisäneuvoja tai antaa palautetta usealla eri kielellä. Jatkamme aloittamaamme työtä tarjotaksemme käyttäjillemme parhaan mahdollisen hakukokemuksen ja hakutulokset myös jatkossa.


Kirjoittanut: Amit Singhal, Google Fellow
Kääntänyt ja postittanut: Anu, Alexander ja Fredrik, Search Quality