Mainoksen esikatselutyökalu on kätevä tapa tarkistaa, miltä mainoksesi näyttävät Googlessa ilman, että tästä kertyy ylimääräisiä näyttökertoja tai napsautuksia. Valitsemalla esikatseluun tietyn sijainnin näet, miltä mainoksesi näyttää tyypilliselle käyttäjälle Helsingissä, vaikka oma sijaintisi olisikin Turku.

Olemme äskettäin tehneet esikatselutyökaluun joitain parannuksia ja lisänneet siihen hyödyllisiä uusia ominaisuuksia. Jos olet kirjautunut tiliisi, kun esikatselet mainoksiasi, näet nyt integroidun avainsanadiagnoosin tulokset. Alla olevassa esimerkissä olemme lisänneet avainsanan punaiset ruusut nähdäksemme käynnistääkö se mainoksia Helsingissä:


Kyseessä olevan haun yhteydessä näytettävien mainosten lisäksi mainoksen esikatselu vahvistaa nyt myös, että mainoksesi näkyy ja että se on yhdistetty asianmukaiseen kampanjaan ja mainosryhmään. Jos mainoksesi ei näy, esikatselutyökalu kertoo sinulle, miksi se ei näy ja auttaa sinua ymmärtämään, täytyykö sinun säätää hintatarjouksia, aluekohdistusta, päiväbudjettia vai mahdollisesti optimoida tilisi.

Uuden Laite-asetuksen ansiosta voit tarkastella ja diagnosoida myös älypuhelimissa näytettäviä mainoksia. Voit jopa yksilöidä laitteen ja operaattorin, josta olet kiinnostunut. Tällä tavalla pystyt tarkistamaan, että mainos näkyy useissa eri laitteissa lainailematta kavereidesi puhelimia.Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen, jos olet kohdistanut mobiilimainoskampanjasi johonkin muuhun kuin omaan sijaintiisi sijaintilaajennusten avulla. Voit nopeasti tarkistaa, että yrityksesi osoite näkyy mainostesi yhteydessä oikein mobiilikäyttäjille tietyssä sijainnissa syöttämällä mainoksen esikatselutyökaluun leveys- ja pituuskoordinaatit. Voit myös selvittää, näytetäänkö mainostesi yhteydessä paikallinen etäisyysmittari, joka ilmoittaa käyttäjille, miten kaukana he ovat yrityksestäsi.

Voit tutustua näihin uusiin ominaisuuksiin etsimällä mainoksen esikatselutyökalun AdWords-tilisi Raportointi ja työkalut -välilehdestä tai siirtymällä suoraan osoitteeseen www.google.fi/adpreview.