Suodattimien luominen Analyticsissä on tärkeä tapa kohdistaa profiileja, saada ne sopimaan sinun tarpeisiisi. On olemassa useita syitä sille, miksi olisi oleellista luoda suodattimia.

Hyvin yleinen suodatin on luoda profiili, jolla ei ole sisäistä IP-liikennettä, mikä tarkoittaa sitä, että päätökset perustuvat vierailijoihin yrityksen ulkopuolella; tämäntyyppinen poissulkeva suodatin pitäisi luoda käyttämällä säännöllisiä lausekkeita estämään tietyn yrityksen IP-osoitteet. Suosittelemme käyttämään tätä sivua luodaksesi automaattisesti oikean säännöllisen lausekkeen IP-osoitteiden joukolle.

On erittäin tärkeää, että sinulla on yksi profiili kaikilla raakatiedoilla. Tämä minimoi tietojen menotyksen jos suodatin ei toimi kunnolla. Kun olet päättänyt lisätä suodattimen, on erittäin tärkeää, että aloitat luomalla kopion profiilista, jossa kaikki raakatiedot ovat.

Sen jälkeen voit noudattaa näitä ohjeita suodattimen luomisesta.

On tärkeää huomata, että oletusarvoisesti profiilin suodattimia käytetään saapuvien tietojen käsittelyyn järjestyksessä, jossa suodattimet on luotu. Kuitenkin kun käytössä on useampi kuin yksi suodatin, suodattimet toteutetaan peräkkäin siinä järjestyksessä kuin ne on lueteltu asetuksissasi, eli suodatin 2 käsittelee tiedot, jotka ovat jäljellä suodattimesta 1. Jos haluat sisällyttää käyttäjiä Suomesta ja Ruotsista, et voi luoda kahta erillistä suodatinta, koska ne kumoavat toisensa.Sen sijaan, luo suodatin, joka käyttää säännöllinen lauseketta osoittaakseen, että kävijän alue on Ruotsissa TAI Suomessa.

Kun suodatin on luotu profiilissasi, se on välittömästi sovellettava uusiin tilillesi tuleviin tietoihin. Uudet suodattimet eivät vaikuta historiatietoihin, emmekä pysty käsittelemään uudelleen vanhoja tietoja uuden suodattimen kautta.

Huomaa myös, että jos seuraat useita verkkotunnuksia samassa profiilissa, on mahdollista luoda Sisällytä-suodatin, joka keskittyy tiettyyn osaan verkkotunnusta; tässä prosessissa ei kuitenkaan ole mahdollista suodattaa pois e-Commercea useiden verkkotunnusten suodattimesta.