Jos luet blogiamme säännöllisesti, sinun on joskus saattanut olla vaikea pysyä nopeiden päivitysten tasalla – erityisesti, jos luet säännöllisesti useita blogeja ja online-uutissivustoja. Kaikkien blogien sisällön seuraaminen saattaa käydä työstä. Jos tämä kuulostaa tutulta, sinun kannattaa ehkä kokeilla Google-syötteenlukijaa.

Google-syötteenlukija on työkalu, jolla voit kerätä, lukea ja jakaa verkossa seuraamiasi mielenkiintoisia blogeja ja verkkosivustoja. Useimmat verkkosivustot käyttävät RSS-syötteitä, jotka ovat verkkosivustojen keino jaella uutta sisältöä samalla, kun se tulee saataville. Tämä ohje esittelee Google-syötteenlukijan perusominaisuudet, jotta voit alkaa tilata ja jakaa syötteitä.

Mikä RSS-syöte on?

RSS on lyhenne termeistä Really Simple Syndication. RSS-syöte on kuin tiedosto, joka sisältää blogin tai verkkosivuston viimeisimmät merkinnät.

RSS-syötteen tunnistaa symbolista, jonka näet viestin alussa. Jos verkkosivustossa on tämä symboli, sen napsauttaminen vie sinut yleensä kyseisen sivuston syötteeseen. Voit tilata syötteen syötteenlukijaan kopioimalla ja liittämällä linkin, tai käyttää useimpien selainten ominaisuutta, jolla voit tilata syötteen suoraan napsauttamalla painiketta.

Google-syötteenlukijan käyttöönotto

Google-syötteenlukijan käyttöönotto onnistuu helposti seuraamalla näitä ohjeita (englanniksi) . Jos sinulla ei vielä ole Google-tiliä, sinun on luotava tili, jotta voit käyttää Google-syötteenlukijaa.

Syötteen tilaaminen

Kun tilaat syötteen, saat automaattisesti ilmoituksen Google-syötteenlukijaan, kun kyseisessä verkkosivustossa on uusia viestejä tai merkintöjä. Sen sijaan, että tarkistaisit sivustot toistuvasti päivitysten varalta, syöte tuo suosikkisivustosi suoraan sinulle. Jos olet tilannut päivityksemme, saat ilmoituksen syötteenlukijaan aina, kun lähetämme blogiin uuden artikkelin. Lisätietoja syötteen tilaamiseen syötteenlukijassa (englanniksi).

Kohteiden jakaminen ystävien ja kollegoiden kanssa

Syötteenlukijassa voit luoda ja jakaa syötteitä mielenkiintoisista kohteista, jotka olet löytänyt muista syötteistä, sekä luoda ja jakaa omia huomautuksia. Seuraavan kerran, kun löydät AdWords-blogista mielenkiintoisen artikkelin, jonka haluat lähettää myös kollegoidesi luettavaksi, voit jakaa artikkelin helposti Google-syötteenlukijan avulla. Jaa kohde valitsemalla sen alapuolelta "Jaa muille" tai "Jaa ja lisää huomautus". Nämä kohteet tulevat näkyviin jakamissasi kohteissa. Voit myös lähettää yksittäisiä kohteita ystävillesi Sähköposti-painikkeella.

Voit jakaa jaetut kohteet automaattisesti useiden ystävien tai Gmail-keskustelukumppanien kanssa. Jakamisasetukset-linkin avulla voit määrittää, kuka näkee jakamasi kohteet ja kenen jaetut kohteet voit itse nähdä. Lisätietoja ominaisuudesta (englanniksi).

Kirjoittaja Dominik Osterholt - Inside AdWords -tiimi