Liittämällä Google AdWords- ja Google Analytics -tilit voit seurata AdWords-mainoksia napsauttaneiden kävijöiden toimia. Tämä helpottaa AdWords-budjetin sijoitetun pääoman tuottoprosentin mittaamista ja tarvittavien muutosten tekemistä. Toiminto on maksuton, ja sen avulla näet AdWords-liikenteen määrän lisäksi liikenteen laadun.

Yhdistämällä Google AdWordsin ja Analyticsin voit nähdä, mistä kävijät saapuvat, mikä sisältö on suosituinta ja ennen kaikkea sen, missä kävijöiden toimet tuottavat tulosta. Tilien liittämisestä on myös se etu, että voit käyttää Google Analyticsia napsauttamalla AdWords-tilin Analytics-välilehteä.

Yhdistämällä AdWordsin ja Analyticsin voit seurata kävijöiden toimia sen jälkeen, kun he ovat napsauttaneet mainostasi. Voit seurata kävijöiden toimia verkkosivustossasi seuraavien tilastojen avulla:

- Kunkin AdWords-käynnin aikana katseltujen sivujen määrä.
- Keskimääräinen sivustossa käytetty aika. Tämän avulla näet, mitkä AdWords-kampanjat tuovat kävijöitä, jotka pysyvät sivustossasi.
- Niiden kävijöiden prosenttiosuus, jotka ovat uusia kävijöitä verkkosivustossasi.
- Välitön poistumisprosentti - (tämä on yhden sivun käyntien tai sisääntulosivulta poistuneiden kävijöiden käyntien prosenttiosuus.)
- Napsautuskohtainen tulo. Esimerkki: jos keskimääräinen napsautuskohtainen hinta on 0,6 euroa ja napsautuskohtainen tulo 2,78 euroa, saamasi sijoitetun pääoman tuottoprosentti on erittäin hyvä. Jos avainsanan sijoitetun pääoman tuottoprosentti on 100 %, tuotto on kaksinkertainen sijoitukseen nähden, joten mitä korkeampi luku, sitä parempi tulos.

Yhdistämällä AdWordsin ja Analyticsin voit tarkastella AdWordsin tietoja suhteessa tavoitteen tulosprosenttiin tai verkkokauppaan.

Otetaan esimerkiksi Google Analyticsin AdWords-osion avainsanaraportti.
Valitsemalla vertailupainikkeen voit verrata sivuston keskiarvoon.
Sen jälkeen voit segmentoida tavoitteen tulosprosentin tai verkkokaupan mukaan.
Näin näet, minkä avainsanojen teho on sivuston keskiarvoa parempi tai heikompi.
Saat selville, mitkä avainsanat tuottavat parhaiten ja voit laskea tai nostaa hintatarjouksia sen mukaisesti.

Toinen vaihtoehto on katsoa kunkin avainsanan välitöntä poistumisprosenttia.
Myös tämä näyttää, minkä avainsanojen teho on sivuston keskiarvoa parempi tai heikompi.
Saat selville, mitkä avainsanat tuottavat parhaiten ja voit laskea tai nostaa hintatarjouksia sen mukaisesti.

Vaikka Google AdWords ja Analytics on nyt liitetty toisiinsa, tämä ei tarkoita, että sinun on käytettävä ainoastaan AdWords-osioita tai ettet voi käyttää muita Google Analyticsin työkaluja AdWordsin tehokkuuden parantamiseen.

Oletko harkinnut Sivustohaun käyttämistä AdWords-avainsanaideoiden hankkimiseen?

Sivustohaku on Googlen työkalu, jonka avulla kävijät voivat hakea sivustostasi heitä kiinnostavia tuotteita. Tämän maksuttoman ominaisuuden voi ladata täältä.

Asennuksen jälkeen voit käyttää Sivustohaku-ominaisuutta Google Analyticsin sisältöosioissa kävijöiden hakukyselyiden ja niitä seuranneiden aloitussivujen analysointiin.

Hakutermit-raportista näet kyselyt, joilla käyttäjät tekevät hakuja.
Sen jälkeen voit katsoa, tuottaako näillä avainsanoilla hakeminen tulosta tavoite- tai verkkokauppaosiossa. Voit joko lisätä nämä avainsanat kampanjoihisi tai korottaa kyseisten avainsanojen hintatarjouksia.

Oletko harkinnut Google Analyticsin käyttämistä uusien sijoittelujen etsimiseen AdWords-mainosten mahdollista kohdistamista varten?

Google Analytics -tilin Liikenteen lähteet -osion Viittaavat sivustot -raporteista näet, mistä sivustosi liikenne tulee.
Monet sivustoista ovat todennäköisesti blogeja tai keskusteluryhmiä, joissa on AdWords-mainoksia. Tämä tarkoittaa, että sinun kannattaa ehkä kohdistaa mainosten sijoitteluja näihin sivustoihin.
Vie viittausluettelo .csv-tiedostoon, muokkaa viittauksia haluamiesi kohdistusten mukaisesti ja kopioi ja liitä ne sijoittelukampanjaan. Näin luot tarkasti kohdistetun AdWords-kampanjan.

Lisätietoja Google Analyticsistä saat näistä kolmesta videosta:


Tekijät Paul O'Neill ja Laura-Kate Jennings - Analytics-asiantuntijat