Tänään haluamme kertoa AdWords-tilisi kampanjan kohdistusvaihtoehdoista, joista voit valita omaan liiketoimintamalliisi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Aloitetaan perusteista ja tarkastellaan sitten kohdistusasetuksia tarkemmin.

Mainoksesi näyttäminen hakujen yhteydessä riippuu kävijän Google-verkkotunnuksesta (tunniste voi olla esimerkiksi.fi, .com jne.), kävijän käyttämästä kyselystä ("toimita kukkia Helsinki"), IP-osoitteesta tai Google-sivujen kielivalinnasta.

Jotta voisit hallinnoida kampanjoitasi entistä paremmin ja jotta ne olisivat ostajien kannalta osuvampia, sinun kannattaa luoda AdWords-tiliisi useita erikseen kohdistettuja kampanjoita. Tuotteiden toimitusalueesta riippuen voit kohdistaa AdWords-kampanjasi tiettyihin maihin tai alueisiin. Voit kohdistaa kampanjat myös potentiaalisten ostajien käyttämien kielten mukaan. Alue- ja kielikohdistusvaihtoehtoja voidaan käyttää useilla eri tavoilla. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi seuraavasti.
  • Jos toimitat tuotteitasi maailmanlaajuisesti, sinun kannattaa kohdistaa kampanjasi englanninkielisille käyttäjille joka puolella maailmaa. Tässä tapauksessa kampanjasi kohdistusalue olisi Kaikki maat ja alueet ja kieliasetus englanti.
  • Voit myös halutessasi kohdistaa kampanjasi useisiin eri maihin, joissa käytetään yhtä kieltä. Jos verkkosivustosi on esimerkiksi espanjankielinen ja jos toimitat tuotteita maailmanlaajuisesti, voit määrittää kampanjan kieliasetukseksi espanjan ja kohdistaa kampanjasi ainoastaan Espanjaan ja Latinalaisen Amerikan maihin.
  • Voit kohdistaa kampanjasi myös tiettyyn maahan, tietylle alueelle, tiettyyn kaupunkiin ja tietylle kielelle. Voit esimerkiksi kohdistaa kampanjasi hollanninkielisille käyttäjille Alankomaissa. Voit myös kohdistaa kampanjasi ainoastaan hollannin- ja ranskankielisille käyttäjille Brysselissä, koska käyttäjät tässä kaupungissa puhuvat sujuvasti molempia kieliä. Jos valitset tietyn alueen tai kaupungin, nimi tulee esiin näkyvän URL-osoitteen alle.
Voit ottaa yllä mainitut asetukset käyttöön siirtymällä AdWords-tilisi Kampanjat-välilehteen ja napsauttamalla Asetukset-osiota. Tämän jälkeen voit valita oman maantieteellisen kohdistuksesi valitsemalla Sijainnit-osiosta Valitse yksi tai useampia muita sijainteja. Voit muokata myös kampanjasi kieliasetusta valitsemalla Kielet-osiosta Muokkaa.

Jos haluat tarkentaa kohdeyleisön fyysistä sijaintia, voit käyttää muokattua aluekohdistusta. Voit tarkastella näitä asetuksia valitsemalla Kampanja-asetukset-välilehdestä Valitse yksi tai useampia muita sijainteja ja siirtymällä sitten seuraavan sivun Oma-välilehteen. Voit käyttää seuraavia muokattuja aluekohdistusvaihtoehtoja:

1. Paikka kartalla: Valitse paikka kartalla tai anna sijainnin nimi. Määritä sitten mainosten näyttöalue kyseisen sijainnin ympärillä antamalla säde kilometreinä. Jos esimerkiksi toimitat kukkia Berliinissä, mutta toimitat niitä vain kaupungin keskustaan sekä keskustan lähellä oleville alueille, voit lisätä sijainniksi Berliinin ja valita säteeksi 10 kilometriä.


2. Muokattu muoto: Määritä mainosten näyttämistä varten muokattu alue valitsemalla kartalta useita paikkoja. Jos esimerkiksi toimitat kukkia muutamiin kaupunkeihin Berliinin lähellä, voit luoda karttamuodon kyseisten sijaintien perusteella. Voit luoda erilaisia koordinaatteja napsauttamalla ja vetämällä karttaa alla kuvatulla tavalla.3. Lisäys erissä: Luo sijaintien luettelo antamalla enintään 100 maata, aluetta, kaupunkia ja postinumeroa.Älä unohda tallentaa kampanjan kohdistukseen tehtyjä muutoksia napsauttamalla sivun alareunassa olevaa Tallenna-painiketta. Sivun alareunassa on myös Sulje pois alueita valituista sijainneista -linkki. Tätä linkkiä napsauttamalla voit sulkea pois tiettyjä sijainteja, joissa et halua mainoksiasi näytettävän, selaamalla käytettävissä olevien vaihtoehtojen luetteloa ja tekemällä valintoja.

Toivottavasti tästä viestistä oli apua. Jos haluat lisätietoja AdWords-kampanjasi kohdistamisesta asiakkaidesi tavoittamiseksi entistä paremmin, käy Ohjekeskuksessa.