Muutama viikko sitten julkaisimme sijaintilaajennukset eli uuden tavan näyttää paikallisia mainoksia AdWordsissa. Tänään kerromme hieman lisää sijaintilaajennuksista ja käymme läpi niiden käyttöönoton parhaat käytännöt.

Ensinnäkin on tärkeää tietää, että laajennukset voi määrittää kahdella tavalla. Voit määrittää laajennukset joko kampanjatasolla tai mainostasolla.

Laajennusten määrittäminen kampanjatasolla tarkoittaa, että Google asettaa kampanjan tekstimainoksille dynaamisesti osuvimman tilissä olevan osoitteen esimerkiksi käyttäjän sijainnin tai hakutermien perusteella. Muista, että osoite näytetään vain, kun se vastaa käyttäjän sijaintia tai hakutermejä. Käytämme esimerkissä kuvitteellista kahvilaketjua (Pekan kahvila) ja havainnollistamme sen avulla, miten kampanjatason laajennukset lisätään:

Lisää kampanjatason laajennukset, kun...

* haluat käyttää samaa mainostekstiä useissa yrityssijainneissa. Pekalla on esimerkiksi tarjous "santsikuppi ilmaiseksi" kaikissa kahviloissa. Pekka voi luoda mainoksen ja näyttää kampanjatason laajennukset, koska tarjouksen mainosteksti sopii kaikkiin sijainteihin.

* haluat ohjata kaikki sijainnit samalle aloitussivulle. Esimerkiksi kaikissa Pekan kahviloissa on samat juomat ja hinnat, joten verkkokäyttäjät tulevat samalle verkkosivulle riippumatta heidän sijainnistaan.

* haluat luoda ja muokata useita mainoksia nopeasti. Esimerkiksi Pekan kahvila ottaa käyttöön tarjouksen "euron kahvi tiistaisin" kaikissa kahviloissa. Jos Pekka luo tarjousta varten uuden kampanjan ja määrittää kampanjalaajennukset, hänen tarvitsee luoda vain yksi mainos. Kyseistä mainosta voidaan näyttää kaikkien kampanjaan liittyvien osoitteiden yhteydessä.

Jos nämä asetukset sopivat mielestäsi kampanjoihisi, kampanjatason laajennusten määrittämisestä on saatavissa lisätietoja.

Mainostason laajennuksilla voit ohittaa kampanjan sijaintilaajennusasetukset. Kun käytät mainostason laajennuksia, valitset yhden osoitteen, joka näytetään mainoksen yhteydessä.

Luo mainostason laajennuksia, kun:

* haluat liittää tiettyyn markkinointiviestiin tietyn osoitteen. Pekka haluaa esimerkiksi testata tarjousta yhdessä sijainnissa ennen sen ottamista käyttöön kaikissa kahviloissa. Hän aikoo kokeilla erikoistarjouksena "Parempi maanantai" ‑tarjousta, jossa keskikokoisen kahvin ostaja saa ilman lisämaksua ison kahvin maanantaisin. Pekka on luonut tarjoukseen sopivan mainoksen ja haluaa mainoksen näkyvän vain yhdessä sijainnissa, kun kampanja käynnistetään. Hän ei halua, että AdWords liittää mainoksen muihin osoitteisiin, joten kampanja-asetus ohitetaan mainostason laajennuksella.

* haluat, että jokainen mainos johtaa jollekin tietylle aloitussivulle. Pekka on luonut verkkosivustoonsa erillisen aloitussivun Parempi maanantai ‑tarjousta varten. Pekka haluaa ohjata valtaosan käyttäjistä pääverkkosivulle tavallisten kampanjoiden kautta. Samalla hän kuitenkin haluaa ohjata Parempi maanantai ‑mainoksen nähneet käyttäjät tarjouksen omalle sivulle.

Jos mainostason laajennukset vastaavat tarpeitasi paremmin, lue lisätietoja niiden käyttämisestä. Muista, että voit käyttää kampanja- ja mainostason laajennuksia yhtä aikaa tilissäsi.

Osoitteiden lisääminen AdWordsiin
Kun määrität laajennuksia, sinun kannattaa muistaa, että osoitteet voi ilmoittaa Googlelle kahdella tavalla: Yrityspalvelukeskuksen kautta tai kirjoittamalla osoitteet käsin AdWordsiin.

Jos olet yrityksen pääomistaja, osoitteet kannattaa ilmoittaa Googlelle Yrityspalvelukeskuksen kautta. Yrityspalvelukeskus on maksuton työkalu, jolla voit hallita yritystietojasi. Työkalun kautta joko käsin tai joukkolähetystoiminnolla lisätyt osoitteet vaikuttavat siihen, miten ilmaiset yritystiedot ja mainokset näytetään Google.fi-verkkotunnuksessa ja Google Mapsissa. Jos aiot käyttää Yrityspalvelukeskusta, voit lukea lisätietoja sen ja laajennusten käytöstä.

Jos et ole yrityksen pääomistaja mainosten sijainneissa, voit lisätä osoitteet käsin AdWordsiin. Pekan kahvilan internetyhteydestä vastaava langattoman tukiaseman tarjoaja on esimerkki muusta kuin yritysomistajasta. Yritys ei omista Pekan kahviloita, mutta saattaa mainostaa, että Wi-Fi-palveluita on saatavissa Pekan kahvilan osoitteessa.

Voit kummassakin tavassa lisätä osoitteita samassa paikassa eli AdWordsin Asetukset-välilehden Yleisö-kohdassa.

Lisätietoja sijaintilaajennuksista on AdWordsin ohjekeskuksen sijaintilaajennusten esittelyssä.