Viime aikoina on AdWords-mainostajille lähetetty useita verkkourkintaa yrittäviä sähköpostiviestejä. Joissakin näissä sähköpostiviesteissä mainostajia pyydetään toimittamaan maksutiedot väittäen, että heidän luottokortit eivät kelpaa. Osassa sähköpostiviesteissä väitetään, että AdWords-salasana on vanhentunut ja tämän vuoksi mainostajaa pyydetään päivittämään kirjautumistiedot.

Useimmat näistä sähköpostiviesteistä on kirjoitettu englanniksi, joten jos AdWords-tilit on perustettu suomen kielellä, tämä voi olla ensimmäinen vihje siitä, että kyseessä on verkkourkinta yritys. Lisäksi kannattaa muistaa, että Google ei koskaan lähetä viestejä, joka kehottaa sinua syöttämään salasanan tai vahvistamaan käyttäjän henkilökohtaisia tietoja, koska voit tehdä kaiken tämän suoraan AdWords-tililläsi. Siksi, jos saat epäilyttävän viestin, että on tärkeää olla antamatta pyydettyjä tietoja.

On myös mahdollista, että käyttäjät, jotka klikkaavat tällaisia sähköpostiviestejä voivat nähdä Web-sivun, joka muistuttaa AdWords-sivua. Koska nämä sivut näyttävät virallisilta Googlen sivuilta, saattavat käyttäjät syöttää niihin käyttäjätunnuksia, salasanoja tai muita yksityisiä tietoja. Todellisuudessa he antavat tuntemattomalle kolmannelle osapuolelle tarvittavat tiedot päästäkseen mainostajan tilille, varastaakseen rahaa tai jopa avatakseen uusia tilejä käyttäen mainostajan tietoja. Nämä tapaukset tunnetaan nimellä "phishing" tai "verkkourkinta".

Lisätietoja saat tältä sivulta